Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Farkaspataki Büdös-víz

Farkaspataki Büdös-víz


Almás rétjén Kézdialmás határában rejtettünk újabb dobozt a Büdös kútnál. A Büdös kút egy igen hideg vizű forrás, 8-9 fokos a vize, kéndioxidot tartalmaz, innen jön a neve is. A környékbeliek reumatikus panaszok enyhítésére használták a múltban.

A Büdös kúthoz Almás rétről indulva a Farkas patakot követve 1,5 km séta után érünk. A terep nehézkes, erdős. A patak mentén vaddisznó rezervátum van elkerítve, vigyázzunk a villanykerítésre, ha kutyával megyünk ne engedjük a kerítés közelébe....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Farkaspataki Büdös-víz rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Nagy Lemheny patak
Krisztus labnyoma Avas teto
A Fekete ugy volgyeben Felsolemheny felett
Almas vara Kezdialmas

Hozzászólások
Pixel
Igazi rejtett kincs az erdő mélyén...
Re: Büdös kút Kézdialmás...
Büdös kutak és tavak a környéken...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc