Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Riesenberg - Orlát

Riesenberg - Orlát


Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re fekszik Orlát község. A Szebeni-medence és a Székási dombvidék találkozási pontján, a falutól északnyugatra, a Riesenberg-hegy csúcsán középkori vár romjait kereshetjük fel. A tatárjárás után a Várhegytől kb. 3 km-re nyugatra, a meredek lejtőkkel kiemelkedő Riesenberg 545 m magas csúcsán új vár épült, mely a dél-erdélyi határvédelem fontos eleme és a környékbeliek mentsvára lett.

Az építtető kiléte bizonytalan: régebbi szakírók úgy gondolták, hogy a helybéli szászok emelték, míg a legutóbbi elgondolás szerint a magyar király építtette. A szakirodalomban gyakran felbukkanó vélemény szerint a riesenbergi erősség azonos az oklevelekben „Salgó”-nak nevezett várral. Dr. Dénes József azonban úgy gondolja, hogy ezek...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Riesenberg - romok
Riesenberg - romok
Az egyik orlati tó
Az egyik orlati tó

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Riesenberg Orlát rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc