Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus erődtemplom - Szászsebes

Evangélikus erődtemplom - Szászsebes


1150 előtt terra Siculorum terrae Sebus. Utána szász település. A városi levéltár oklevele szerint 1150-ben már létezik. 1203-ban dékánátusi székhely. 1245-ben Malembach, 1300-ban Sebus, 1309-ben Mulnbach, 1376-ban Mülnbach, 1382-ben Sebus Maior, 1435-ben Zazsebes, 1520-ban Szászsebes, 1600-ban Szász Sebes, 1608-ban Willenbach, 1611-ben Zaz Sebes formában fordul elő.

1203-ban a sebesi dékánság székhelye. Ekkor biztosan van már temploma. Feltételezik, hogy Szászsebes vidékét még II. Géza idejében, tehát a XII. században telepítették be, sőt – lévén a püspöki székhelyhez közel – jóval előbb lehetett itt plébánia és templom, még a szász telepítés előtt.

1245-ből első...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrák

Keressétek meg a Evangélikus erődtemplom Szászsebes rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Varoserodites Szaszsebes
Voros szakadek
Martinuzzi varkastely Alvinc
Reformatus templom Alvinc

Hozzászólások
Pixel
Belül...
Kívül vagy belül?...
Régi ismerős ez a hely...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc