Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Wild Ferenc-emlékút via ferráta

Wild Ferenc-emlékút via ferráta


Elkészült és felavatták a Kis-Cohárd délnyugati falán kiépített vasalt mászóutat. Az új via ferráta a Wild Ferenc-emlékút nevet kapta, az egykori hegyimentőről, szakíróról, a gyergyószentmiklósi hegyimentő egyesület egyik alapítójáról.

A vasalt út hossza 200 m, szintkülönbsége 173 m. Ez azt jelenti, hogy néhány rövidebb haránt szakasz és a 12 m hosszú függőhídat leszámítva, gyakorlatilag függőleges vonalvezetésű. Az útvonal nehézségi besorolása (C/D - közepes/nehéz) megítélésem szerint megfelel a valóságnak. Bejárása 50 percet vett igénybe, ami megegyezik...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kis-Cohárd
Kis-Cohárd
Ösvény a sziklafal alatt
Ösvény a sziklafal alatt
Az átjáró
Az átjáró
Az emlékfüzetet tartalmazó doboz
Az emlékfüzetet tartalmazó doboz
A függőhíd
A függőhíd

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Wild Ferenc-emlékút via ferráta rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Kis Cohard
  • Tunderkert
  • Gyilkos to
  • Panorama kabin Gyilkos-ko
  • Gyilkos-ko kilato

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc