Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Reformatus templom Zilah
Porolissum romai orhely
Fatemplom Csomorlo
Reformatus templom Kraszna

Hozzászólások
Szilagysagi csavargasok 2...
Zilah 2...


Katolikus templom - Zilah

Katolikus templom - Zilah


A Meszes lábánál elterülő Zilah, már a honfoglalás idején lakott település volt. Kolozsvártól 86 km-re északnyugatra a Zilah patak két partján fekszik. 1241-ben a tatárok feldúlták. A legenda szerint csak egy tyúkól maradt meg a városból. A városon halad keresztül a Meszesből eredő Zilah pataka, mely miután egyesül a Mice-patakkal, Sarmaságon alól ömlik a Krasznába.

A 20. században Vártelek falut csatolták hozzá, ma Felsőnyárló is hozzá tartozik. A város a Zilah patak mellett, három szűk völgyben és az ezeket őrző dombokon fekszik. Ez a vidék a legrégibb idők óta lakott hely, a Meszes hegység lábánál. Zilah, tősgyökeres magyar város volt. Története egész a honfoglalásig visszavihető. ...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom - Zilah rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc