Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Magyarvalkó

Református templom - Magyarvalkó


Magyarvalkón találjuk Kalotaszeg egyik legfestőibb, leglátványosabb, erődített, kettős várfallal körülvett templomát. Magyarvalkó református temploma szép és jellegzetes kalotaszegi templom. Értékei fatornáca, négy fiatornyos tornya, kazettás mennyezete, a faragott szószék és a kékre festett padok.

A templomba a régi temetőn keresztül juthatunk be. A román kori templomhoz 1452-ben építették a gótikus szentélyt, majd a tornyot a XVII.-ik században. A templom belső terében, különleges a hajó festett famennyezete, amely 1778-ból való és Umling Lőrinc és fia alkotása. Egyediek a karzat alatti állatmotívumos festett táblaképek. A templom...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Református templom Magyarvalkó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc