Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Rava patak homokkő képződményei

Rava patak homokkő képződményei


A Rava nevű falu Marosvásárhelytől 28 km-re délkeletre a Rava- (Kopasz) patak szűk völgyében fekszik, Gyulakutához tartozik, melytől 14 km-re délkeletre van. A hagyomány szerint a falu először a Kis-Küküllő mellett települt, ahonnan a török pusztítások elöl költöztek fel az erdő mellé.

A Rava patak völgye, a Rava nevű falu felett, tele van érdekes formájú homokkövekkel. Akad közöttük kerek, gömbölyű, lapos, de még 2-3 m hosszú is. A falu régi házainak az alapja többnyire ezekből a kövekből készült, de helyenként  a falak is. Most még úgy tűnik, hogy állandóan van utánpótlás,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Rava patak homokkő képződményei rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Chamaecyparis lawsoniana
Bozodi to -
Reformatus templom Bozod
Bozodi halomsirok

Hozzászólások
Pixel
Két doboz...
A Rava-patak látványos, vízvájta szorosa és vízesése...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc