Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Dofteana-szurdok - Doftána

Dofteana-szurdok - Doftána


A Dofteana-szurdok a Nemere-hegység egyik legszebb szorosa. A 1,5 km hosszú szurdokban több, kis vízesés található. A legszebb részén a patak völgye teljesen összeszűkül, egy vízesés előtti sziklatömb a patak fölé nyúlik ki. A patak itt kerül át az erdei út túlsó oldalára. A híd mellől indulva kikapaszkodhatunk a szikla tetején levő kilátópontra. A szikla tetejének közelében rejtettük el a geodobozt is.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Vízesés 1
Vízesés 1
Vízesés 2
Vízesés 2
A szikla a patak felől nézve
A szikla a patak felől nézve
A szikla tetején
A szikla tetején
A szikla hasadéka
A szikla hasadéka
A patak fölé hajolva
A patak fölé hajolva

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Dofteana-szurdok Doftána rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Szelkapu
 • Magyar Nemere csucs
 • Kogomba Kis Nemere
 • Kis Nemere nyerge
 • Nagy Sandor csucs

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Zöld erdő mélyén, kis patak szélén

  Ez a rejtekhely egy élmény, a visszahajló kő, a kis vízesések és a nagy erdő adják a hangulatot...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc