Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Gyümölcsénes-tető

Gyümölcsénes-tető


A Gyilkostó-telepről Háromkút felé vezető útból, az Alsó-szoros közelében egy talajút indul a gerincre, mely a Gyümölcsénes-tetőre visz ki, majd Gyergyódomuk felé ereszkedik le. Azon a ponton, ahol a talajút keresztezi a gerincet irányítótáblák fogadnak. A közelben egy világháborús géppuskafészek maradványa, körös-körül pedig mindenhol lövészárkok láthatók.

Az egyik irányítótáblán a Lucs-kő, románul Piatra Luciului, helytelenül van feltüntetve, az ugyanis innen északra, 4,8 km távolságra található. A jelzett irányban és távolságra (?) pedig a Lucs-tető található, románul Varful Luciului. ...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Tiltótábla
Tiltótábla
Világháborús bunker
Világháborús bunker
Felirat 1
Felirat 1
Felirat 2
Felirat 2
Lövészárkok 1
Lövészárkok 1
Lövészárkok 2
Lövészárkok 2
5465
5465
5467
5467
5475
5475

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Gyümölcsénes-tető rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Also szoros Kis Bekas
 • Felso szoros
 • Bunker a Fekete-Bitka oldalaban
 • Fekete Bitka
 • Lucsko

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Véráldozat

  Ezt is megértem...
 • A hadvezér

  A gerinc hangulata sajátos, a végig tekergőző lövészárkoknak és bunkereknek köszönhetően...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc