Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Csala tornya - Vargyas-szoros

Csala tornya - Vargyas-szoros


A monda szerint nagy erővel támadtak a tatárok a környékre, ezért a nép visszahúzódott az elfalazott bejáratú Kőlikba. A tatárok tábort vertek Kőmezőben, és várták, hogy az éhség kergesse ki az ostromlott népet a barlangból. Aki nem tudott idejében a barlangba menekülni, ha elfogták a tatárok, akkor a közeli Ejtőkő tetejéről taszították őket a mélybe.

Az idő teltével a tatároknak nem volt már mit enniük, de a székelyeknek is fogytán volt már az ennivaló. A maradék lisztből és hamuból egy vénleány kerék nagyságú kenyeret sütött, amit egy hosszú rúdra szúrva kinyújtottak a barlang száján. Látván ezt a tatárok, nagy porfelhővel eltakarodtak.

Csala vezér meg akart győződni...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Csala tornya Vargyas-szoros rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Tatarlik
Denes Istvan emlekdoboz
Orban Balazs barlang
Csudaloko

Hozzászólások
Pixel
Tatárlik...
Régi emlékek...
Csala vezér...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc