Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Régi városi strand - Marosvásárhely

Régi városi strand - Marosvásárhely


A marosvásárhelyi egykori Régi városi strand a Mátyás király tér 4 szám alatt található. 1904-ben épült Nyári hidegfürdő néven. 1923-ban kibővítették egy olimpiai méretű és egy gyermekeket kiszolgáló betonmedencével. A második világháború idején a fürdő sokat károsodott. A közelmúltban a strandot a Vointa sportklub üzemeltette. A rendszerváltás után a strand gazdátlanná vált, jelenleg hajléktalanok lakhelye, a területét felverte a gaz, a medence szeméttel van tele.

A strand közvetlen szomszédságában a múltban két gőz- és kádfürdő működött. Az egyik az 1907-ben készült Városi Közfürdő volt, mely 1944-ben, a Kossuth utcai Turbina-híd felrobbantásakor omlott össze. A másik az 1924-ben épült Izraelita Fürdő, amelyet rituális célokra használtak. Jelenleg ennek az épületnek...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Régi városi strand Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Turbina Marosvasarhely
Aranykakas
Holokauszt emlekmu
Regi varosi stadion

Hozzászólások
Pixel
Mi derült ki?...
Most mindent elárulok...
Forgalmas hely...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc