Pixel
Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Régi városi strand - Marosvásárhely Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Régi városi strand - Marosvásárhely

Régi városi strand - Marosvásárhely


A marosvásárhelyi egykori Régi városi strand a Mátyás király tér 4 szám alatt található. 1904-ben épült Nyári hidegfürdő néven. 1923-ban kibővítették egy olimpiai méretű és egy gyermekeket kiszolgáló betonmedencével. A második világháború idején a fürdő sokat károsodott. A közelmúltban a strandot a Vointa sportklub üzemeltette. A rendszerváltás után a strand gazdátlanná vált, jelenleg hajléktalanok lakhelye, a területét felverte a gaz, a medence szeméttel van tele.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Régi városi strand - Marosvásárhely képtárból:

Itt vajon mi van?
Itt vajon mi van?

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Régi városi strand Marosvásárhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben android alkalmazása nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.

Rejtekhely android alkalmazás

Turisztikai látnivalók a közelben


Turbina-villanytelep
Turbina-villanytelep 0.11 km-re
A városi park (a régi Erzsébet liget) mellett található a ma is üzemképes turbina (vízi erőmű).
Aranykakas
Aranykakas 0.18 km-re
A Marosvásárhelyen Bürger-palotaként, illetve Aranykakas vendéglőként ismert szecessziós épületet Bürger Albert építtette családja számára.
Holokauszt emlékmű
Holokauszt emlékmű 0.39 km-re
A május 4-i nap tragikus jelentőséggel bír, 1944-ben e napon kezdődött meg az erdélyi zsidók borzalmas tragédiája.
Régi városi stadion
Régi városi stadion 0.42 km-re
A marosvásárhelyi régi városi stadiont 1906-ban nyitották meg, itt hazai és nemzetközi mérkőzéseket és atlétikai versenyeket bonyolítottak le.
Csatornaház
Csatornaház 0.42 km-re
A marosvásárhelyi Csatornaház az egykori vízművekhez tartozott, a Maros alatt áthaladó alagút vezetékeinek karbantartó műhelye és szolgálati lakása volt.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


 • Mi derült ki? - Nem tudom mi derül ki erről a rejtésről, de a megálló-táblát áttapogttuk, és nem került elő semmi sajnos...
 • Most mindent elárulok - Természetesen nem kizárt, hogy eltűnt a doboz, de a bejegyzésed szerint azt tartom valószínűnek, hogy nem jó helyen kerested...
 • Forgalmas hely - Próbálkoztam már néhányszor, de valahogy mindig sokan voltak a környéken...
 • Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.