Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Vízimalom - Korond

Vízimalom - Korond


Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött. Volt köztük lisztelő, fűrész-, festék- és mázőrlő malom. Ma csupán egy tekinthető meg az Alszeg utcában, tulajdonosa Györfi Ferenc, és bár ma is őrölne, ha lenne rá igény, a 200 éves épület turisztikai látványosság, ódon bájával messziről csalogatja a kíváncsi látogatókat.

A Györfi malmot 1867-ben újították fel, Györfi Feri bácsi dédnagyapja építette, és édesapjától, Györfi Pétertől maradt rájuk hagyatékul. A korondi Györfi malom 1952-1955 között le volt zárva, de utána az 1980-as évekig működött teljes kapacitással. A Györfi család a malom köré panziót épített,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A kerék
A kerék
998
998
999
999
1000
1000
Vízhajtotta malomkerék
Vízhajtotta malomkerék
A malomkerék oldalról
A malomkerék oldalról
Tavirózsák
Tavirózsák
A malom bajárata
A malom bajárata
A malom bent
A malom bent
Malom
Malom
Malomkerék
Malomkerék

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Vízimalom Korond rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Korondi kilato
 • Arcso
 • Csiga domb
 • Bugyogo forrasok Fingoborviz
 • Moric-ko

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Malomkerék

  Kétszer is nekifogtunk a keresésének...
 • Hangulatos és meglepő hely

  Ez egy olyan rejtekhely, amelyet méltatlanul hanyagolnak a kincskeresők...
 • Ládaellenőrzés

  A szencsedi nárciszmező felé benéztünk a lányommal a vízimalomba...
 • Működőképes

  A malmot körbejártuk, nézelődtünk...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc