Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Korondi kilato
Arcso
Csiga domb
Bugyogo forrasok Fingoborviz

Hozzászólások
Malomkerék...
Hangulatos és meglepő hely...
Ládaellenőrzés ...


Vízimalom - Korond

Vízimalom - Korond


Korondon az 1900-as évek elején harminchét malom működött. Volt köztük lisztelő, fűrész-, festék- és mázőrlő malom. Ma csupán egy tekinthető meg az Alszeg utcában, tulajdonosa Györfi Ferenc, és bár ma is őrölne, ha lenne rá igény, a 200 éves épület turisztikai látványosság, ódon bájával messziről csalogatja a kíváncsi látogatókat.

A Györfi malmot 1867-ben újították fel, Györfi Feri bácsi dédnagyapja építette, és édesapjától, Györfi Pétertől maradt rájuk hagyatékul. A korondi Györfi malom 1952-1955 között le volt zárva, de utána az 1980-as évekig működött teljes kapacitással.

A Györfi család a malom köré panziót...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Vízimalom - Korond rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.05 másodperc