Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Ugron-kúria - Fiatfalva

Ugron-kúria - Fiatfalva


Az Ugron-kúriáról elmondhatnák, hogy nevét a legutolsó tulajdonostól kapta. A jelenlegi L alakú, manzárdtetős kastély előtt már a 17. században volt itt udvarház. A történelmi idők során több építkezés is történt.

Hiteles évszám az udvari kápolna gyanánt használt terem stukkós mennyezetén az 1714-es évszám. Rövid ideig Székely Mózesnek is tulajdona volt, utána 1633– 1649 között a kincstár birtokolta. A 19. században a tulajdonjog Mikó Miklósra szállt, a mai kastély építése részben az ő nevéhez füzödik. 1860 után az Abránfalvi Ugron...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Románia látnivalói

Keressétek meg a Ugron-kúria Fiatfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc