Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kolozsmonostori papírmalom

Kolozsmonostori papírmalom


A kolozsmonostori templom dombja mögött, északnyugatra, a Kisszamostól (Malomárok) északra álló épület. Valószínűleg már 1718 és 1719 között működött. Első adatai csak 1741-ből ismertek.

A kolozsmonostori templom dombja mögött, északnyugatra, a Kisszamostól (Malomárok) északra álló épület. Valószínűleg már 1718 és 1719 között működött. Első adatai csak 1741-ből ismertek. Felszerelését a jezsuiták felenyedi papírmalmából vásárolták. A Kisszamosból északnak ágazó, a Szamosba torkolló kis csatorna,...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A papírmalom maradványa 2
A papírmalom maradványa 2
A papírmalom maradványa belülről 1
A papírmalom maradványa belülről 1
A papírmalom maradványa belülről 2
A papírmalom maradványa belülről 2
A papírmalom maradványa belülről 3
A papírmalom maradványa belülről 3
A papírmalom maradványa 3
A papírmalom maradványa 3
A papírmalom maradványa 4
A papírmalom maradványa 4
Füzet
Füzet

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kolozsmonostori papírmalom rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Park sportpalyakkal
 • Kalvaria templom Kolozsvar
 • Hoja hegy
 • Colina park Kolozsvar
 • Agrobotanikus kert Kolozsvar

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Késett a repülőgép

  Ismerőseim rokonait vártuk haza, de késett a repülőgép, így maradt értékes idő, amit nem unatkozással töltöttünk, hanem dobozkereséssel, és egyúttal próbáltam megfertőzni az ismerősömet is...
 • Letünt idők

  Könyü kis séta alkalmával találtam meg ezt a geodobozt...
 • Park

  Megtaláltam (másodikként) a parkban levö dobozkát...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.06 másodperc