Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Szentkatolna

Katolikus templom - Szentkatolna


Katolikus templom - Szentkatolna. A régi templom az 1802. évi földrengéskor összeomlik. Helyette 1815–1823 között új templomot építenek. Az épülő templom jótevőjének, Demény Antal pesti egyetemi tanárnak nevét emléktábla örökíti meg.

1332-ben Sancta Catherina néven jelentkezik az okiratokban. 1533-ban Zenthkatholna, 1602-ben Szent Katolna néven említik. 1332-ben plébániatemploma van, papja, István ebben az évben a pápai tizedjegyzék szerint 5 régi és 4 kicsi banálist fizet, 1333-ban 2 banálist, 1334-ben 4 sasos dénárt. A falu neve is bizonyítja, hogy Szent Katalin-temploma volt már 1332-ben,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kirándulás

Keressétek meg a Katolikus templom Szentkatolna rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Emlekpark es temeto Szentkatolna
Balint Gabor szobra
Fortyogofurdo
Katolikus templom Imecsfalva

Hozzászólások
Pixel
Átpenészesedett geodoboz-tartalom az urna-kővázában...
A temetőben...
Kőváza...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc