Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Micsurin-kert - Csíkszereda

Micsurin-kert - Csíkszereda


A Micsurin-kert egy legendás hely, bár többnyire csak azon Csíkszeredában iskolába jártak számára, akik a Márton Áron líceumban végeztek. A régi Micsurin-kert területéből ma már csak egy vékony zöldsáv maradt meg, mely a Piaristák Tanulmányi házától a Szék útja felé vezet.

Az eredeti hangulatát, szerepkörét ma már esetleg csak az új focipálya és a líceum épülete közötti erdős-bozótos töltheti be. Ide került a geodoboz is. A csíkszeredai Márton Áron Gimnázium hajdani Micsurin-kertjének története...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Új focipálya
Új focipálya
150 férőhelyes sportcsarnok
150 férőhelyes sportcsarnok
Nézőtér
Nézőtér
Piros-kék
Piros-kék
Elsők
Elsők
A Gimnázium
A Gimnázium

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Micsurin-kert Csíkszereda rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Marton Aron Gimnazium Csikszereda
 • Piarista tanulmanyi haz
 • Keskenylevelu ezustfa Csikszereda
 • Duglaszfenyok Csikszereda
 • A reformatus imahaz erkelye Csikszereda

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A jó öreg Micsurin

  Mivel az iskolát hátulról közelítettem meg, tényszerű volt, hogy a kerten keresztül kell menjek...
 • Gyermekkorom emlékei

  Az iskola épületét nagyon szépen felújitották, az emlékek viszont a 77- es földrengésig röpítettek vissza, amikor a hátsó udvarra tereltek le az akkori bentlakásból, amelyik a jobb szárny felső emeletén volt, és tényleg jól meghintáztatot az emeletes ágyon, ahol éppen bírkóztunk egy csángó szobatársammal, hogy finoman fejezzem ki magam...
 • Kis nosztalgia

  Jól esett újra itt sétálni, feleleveníteni a régi emlékeket...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc