Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Varpanorama Torcsvar
Kilato kereszttel Torcsvar
Magura Galbinarea
Deneverek barlangja Pestera

Hozzászólások
Re: Törcsvár...
Re: Törcsvár...
Törcsvár...


Törcsvári kastély

Törcsvári kastély


A már messziről festői látványt nyújtó, törcsvári várat a brassói polgárok építették a 14. század végén. Bár nincs sok köze Vlad Tepes havasalföldi vajdához, a legtöbb turisztikai kiadványban Drakula kastélyként emlegetik. A rendkivül hangulatos, romantikus, zegzúgos folyosókkal teli, kis belső udvarral rendelkező várkastély kiváló állapotban van.

Egy kis történelem

1367-ben Terch néven jelentkezik az okiratokban. 1377-ben lapis Tydrici, 1395-ben castrum Terch, 1412-ben castrum Törcz, 1421-ben Bran, 1529-ben Tercz, 1611-ben Tarczivár, 1667-ben Tercsvár formában fordul elő. Beke, Zimmermann–Wernerre hivatkozva, egy Bernád nevű plébánosról tud 1255-ben. A tatárjárás...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély rejtett látnivalói

Keressétek meg a Törcsvári kastély rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc