Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Várhegy - Csíkzsögöd

Várhegy - Csíkzsögöd


Zsögödnek a Kisvártetőn kivül két másik vára is volt. A történelmi adatok zsögödben elpusztult falurészről nem tudnak, csak az ókorba visszanyúló várromokról, az Olt jobb partján. Két kisebb várrom, amelyek közvetlenül az Olt feletti sziklás tetőre épültek. Alakjuk a terephez alkalmazkodó szabálytalan vonalú. A nép Kisvár-tetőnek és Várhegynek nevezi őket.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Csíkszentlélek
Csíkszentlélek
Legelésző juhnyáj
Legelésző juhnyáj
Zsögödi szoros
Zsögödi szoros
Belépni tilos
Belépni tilos
Lőállás
Lőállás
Kettős lőállás
Kettős lőállás
Épületrom
Épületrom
Facsonk a lőállásban
Facsonk a lőállásban
Csihányos
Csihányos
Faágakkal eltakart sánc
Faágakkal eltakart sánc

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Várhegy Csíkzsögöd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Harom vara
 • Kis-Var dombja
 • Egigero vackorfa Fenyes
 • Borvizforras Zsogodfurdo
 • Egykori kemping Zsogodfurdo

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Csíkszereda fölött

  Végre a mai napi két sikertelen próbálkozás után (Borvízforrás, Zsögödfürdő), a harmadik meghozta az elégtételt...
 • Kutyakerülgetős, kalandos kirándulás

  Nagyon megörültem az este a frissen megjelent új rejtésnek a közelemben, hiszen a város környékén kevés bemutatásra érdemes hely maradt geodoboz nélkül...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc