Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Várhegy - Csíkzsögöd

Várhegy - Csíkzsögöd


Zsögödnek a Kisvártetőn kivül két másik vára is volt. A történelmi adatok zsögödben elpusztult falurészről nem tudnak, csak az ókorba visszanyúló várromokról, az Olt jobb partján. Két kisebb várrom, amelyek közvetlenül az Olt feletti sziklás tetőre épültek. Alakjuk a terephez alkalmazkodó szabálytalan vonalú. A nép Kisvár-tetőnek és Várhegynek nevezi őket.

Ezek között 2-3 km-re nyugatra, mögöttük, fenn a Hargita hegyei között van a nagy kiterjedésű és szabályos alakú (ellipszis-szerű) Három-tetői vár. Ez a Három-vár az ókorban a Zsögödi-szorost védte és része volt egy - az egész Csíki-medencét védő - vár rendszernek, amelynek várai egymással látó- és hallótávolságra...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrák

Keressétek meg a Várhegy Csíkzsögöd rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Haromvara
Kis-Var dombja
Egigero vackorfa Fenyes
Borvizforras Zsogodfurdo

Hozzászólások
Pixel
Csíkszereda fölött...
Kutyakerülgetős, kalandos kirándulás...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc