Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Csíkszentmihály

Katolikus templom - Csíkszentmihály


Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII. század elején nyerte, amikor magasították, de ablakai még a gótikus kor jegyeit hordozzák. A templomot lőréses és bástyás várfal veszi körül.

1333-ban jelentkezik először az okiratokban de Sancto Michaele néven. 1539-ban Zent Mijhal, 1552-ben Zent Mihal formában szerepel. 1567-ben a regestrum 64 kapuval jegyzi. 1602-ben Szent Mihálynak Arják. 1333-ban plébániatemploma van, ebben az évben papja, János a pápai tizedjegyzék szerint 1 garast, majd 3 banálist fizet. Ugyanezen évben Beke pap is 3 banálist...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Sárkányölő
Sárkányölő
Torony és bejárat
Torony és bejárat
Címer
Címer
Siculicidium kőkereszt
Siculicidium kőkereszt
A templom - 1
A templom - 1
Ló nélkül is megy
Ló nélkül is megy
A templom - 2
A templom - 2
Fedett bejárat
Fedett bejárat
A templom - 3
A templom - 3
Gang
Gang
Freskó
Freskó
Pénzforrás
Pénzforrás

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom Csíkszentmihály rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Csikszentmihaly harsfai
 • Csiki Szekely Kronika
 • Alsocibrei furdo
 • Felsocibre
 • Hegy utja Csikszepviz

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Ott van a hozzászólásoknál

  Gondolom, hogy nem le, hanem fel szeretnél tölteni képeket a szóban forgó rejtekhelyekhez...
 • Szentmihály

  Ez a rejtekhely nem jelenik meg a megtalált rejtekhelyek között...
 • Fehér Madonna

  Ez az egyik legszebb templom a környéken, legalábbis az én véleményem szerint...
 • Túra után templomba

  Aznap a Kolos-tetőn jártam, túra után hazafelé, kitértem megkeresni az itt elrejtett geodobozt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc