Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Hideg-kút - Gyergyószárhegy

Hideg-kút - Gyergyószárhegy


A Hideg-kúti pihenőhely Gyergyószárhegy közelében található. Kirándulásra, piknikezésre kialakított hely, több mint 60 személy részére, fedett asztalokkal és padokkal. A Hideg-kút forrás nevét a hegyből fakadó, kristálytiszta vizéről kapta.

Ezen forrás a Hideg-kút nevet viseli, bizonyára a hegyből fakadó jéghideg, kristálytiszta vize miatt. Ehhez a forráshoz a mi őseink nagy-nagy szeretettel jártak, mert felfrissülést adott a meleg nyári napokon a jéghideg víz hatása. "Ennek a víznek csodatevő hatása van" - ahogy mondták akkoriban, mert a nap tüzétől ellágyult és a munkában...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Térkép

Keressétek meg a Hideg-kút Gyergyószárhegy rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc