Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Csíkcsatószeg

Katolikus templom - Csíkcsatószeg


A csíkcsatószegi temető útfelőli oldalán egy sor évszázados lucfenyő sorakozik. A bejárat mellett egyik lucfenyőről pontosan tudják, hogy azt 1896-ban egy helyi lakos, Esztergály ültette. Unokája tartja számon. Az évszázados lucfenyők a település múltjáról beszélnek.

Az Oltba ömlő Fiság mellett épült település régi magyar neve Egyházasfalu volt. Ennek emlékét őrzi az egyik tízes, Szentegyházfalva, vagy másképpen Templomalja. Ide épült a Szent Simon apostol tiszteletére felszentelt katolikus templom. A templom három korszakban épült, jelenlegi formáját 1777-78-ban nyerte el. A templom értékei...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Katolikus templom Csíkcsatószeg rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Csikcsatoszegi borvizforras
Szeszgyar Csikszentsimon
Csemo retlap
Csikverebesi nepi furdo

Hozzászólások
Pixel
Isti túra 4. láda...
A templomnal...
Aki keres az talál...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.02 másodperc