Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
SZNM 9 Romai kasztrum Komollo
Reformatus templom Rety
Unitarius templom Sepsiszentivan
Katolikus templom Szentivanlaborfalva

Hozzászólások
Kasztrum...
Kasztrum...


Komollói Nagyvár - Réty

Komollói Nagyvár - Réty


Komolló, Réty község egy része. A vár a Feketeügy jobb partján fekszik egy magasabb teraszon. Mint egy hegy úgy tornyusul a falu fölé. A népi tudat mint Kamelusz vára néven ismeri. Innen származik talan a falu neve is. Régebben ezen a var-platón tartotta a falu a majálisait.

A komollói Nagyvár nem más, mint egy erődített római katonai tábor (castrum). A tábort Kr.u. II. sz. idejére teszik a régészek, majd feltételezhetően a vándornépek pusztították el. (karpok betörése) Feladata a Bereck felé tartó római út védelme volt....

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kirándulás

Keressétek meg a Komollói Nagyvár Réty rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc