Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Református templom - Székelycsóka

Református templom - Székelycsóka


Székelycsóka  egy kis falu Erdély szívében.A Nyárád es a Kis Küküllő közti dombvidék alsó részén fekszik, ahol a Töm patak völgye kiszelesedik. Marosvásárhelytől mindössze 16 km választja el, amiből 14 km műút és 2 km köves út. Jellegzetessége az, hogy zsákfalu, ami azt jelenti, hogy nincs tovább út. Ami azt jelenti, hogy kevés a forgalom, és egy békés kis falu jellegét őrizte meg.

A kommunizmus idején nagyon lecsökkent a falu népessége, sőt még a változás után tovább csökkent, mivel a villanyáramot csak tova a kilencvenes évek végén vezettek be az  út lekövezésével egyidőben.  A falu déli oldalán egy 5 hektáros gyümölcsös fekszik. A Református temploma  1810-ben épült. Az egyhajós...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túrák

Keressétek meg a Református templom Székelycsóka rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Laszlo Istvan siremleke Vamosudvarhely
Reformatus templom Korodszentmarton
Szekelyvaja
Fatemplom Kaposztasszentmiklos

Hozzászólások
Pixel
Ez alkalommal futtában, de megtaláltam...
Új doboz...
Talán egy csóka vitte el a dobozt...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc