Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vadászkastély - Soborsin - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Vadászkastély - Soborsin turisztikai látnivalói

Soborsin nyugati végén egy vadászkastély áll, parkkal körülvéve - a 18-dik század végén épült és a 19-dik század első felében klasszicista stílusban újították fel...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vadászkastély Soborsin fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22819 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Soborsin és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vadászkastély!

A legközelebbi település Áldásos, 1,07 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vadászkastély Soborsin közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Királyi kastély - Soborsin
Mocsonyi-Teleki-kastély Kápolnás
Kaprióra A Sinesie a Kápolnásra (Capalnas) vezető földúton körülbelül 300 méterre van, míg a Dutu a Pozsgára (Pojoga) vezető út közelében.
Pozsgai erdő
Levendulamezők Marzsina
Őslénytani lelőhely Marosmonyoró
Őslénytani lelőhely Szabálcs
Bégamonostor 1551-ben Petrovics Péter, 1616-ban Bethlen Gábor foglalta el, később a törökök lerombolták.
Laszói sánc
Szfinx Felsőgörbed
Hinta Felsőgörbed
Kék-barlang Kőfalu
Kohó-kövek Kőfalu A hely neve a régi osztrák térképen Eisen-Stollen, ami a német Bergwerkstollen-ből fordítva, magyarul vasbánya-bejáratot jelent.
Malom Forrásfalva
Őslénytani lelőhely Radmanóc
Zsuppányi halomsírok A nagyobbik, Zsuppányi halomsírnak nevezett lapos halom 610 méterre, kelet - északkeletre található a Bégaszuszányi vasúti megállótól, 30 méterre északra a Glavica pataktól, annak jobb partján.
Szurdok-tó Ferde
Bégaszuszányi halomsírok Tiku (Ticu) halma, egy Hallstatt-kori szentély, 540 méterre van a templomtól és 20 méterre délre a vasútvonaltól.
Flórián-szikla Tamásd
Galadna
Ortodox templom Guraszáda Az Ákos nemzetségbeli Illyei család 1292-ben kapott engedélyt rá, hogy területére románokat telepítsen.
Transzlunkány kanyargós hegyi út Bégalankás
Bethlen Gábor-múzeum és várkastély Marosillye Jelenleg, a régi helyére épült Bornemissza-kastélyban kórház üzemel, udvarára autóval is be lehet hajtani.
Vörös Bástya Marosillye
Református templom Marosillye
Kovakő oldala Alváca
Dákfej-szikla Bégalankás
Feltót vára A Pankotáról Körösbökénybe vezető alsóbbrendű, de jól autózható úton, körülbelül a két település között félúton lehet letérni Feltót felé.
Minibusz-szálló Ruszka-havas
Kilátópont Bosnyák-patak völgye Sistaróc A hely a sistaróci templomtól 2,5 km-re van, a DJ572 jelzésű, Sistaróc és Kövesd közötti megyei úttól 1,4 km-re.
Solymosvári tavak
Solymosvár A doboz tartalma teljesen átázott. A tájékoztató is penészes már. Képtelen segítség. Miután sokszor autóztam el a várdomb tövében, és sokszor terveztem, hogy, na majd a következő alkalommal. Vár a Maros fölött. A nagy kánikula ellenére is kikapaszkodtunk a várhoz, a kökénybokrok között.
Lippafüred
Bethlen Jozefa kriptája Nagyhalmágy
Ferences kolostor és templom Körösbánya Ne keresd a tornyot. A torony a jelenlegi állapotában alacsonyabb a templomnál, mert a tetejét leborította a vihar.
Traianus forrása Körösbánya
Bazilika Máriaradna Már az új helyen. Megtaláltam a kis, filmes dobozkát, már az új helyen.
Sirály-tó Lugos
Rablóvár Zsidóvár
Tölgyfa Cebe
Vashíd Lugos
Branyicska tava
Jósika-kastély Branyicska Az épületet és a körülötte fekvő parkot szociális otthonként használják.
Vasúti híd Brád Sínek nélküli vasút. A vasútvonalat megyisztították a sínektől, pedig akár turistavonatot is lehetett volna járatni rajta, mert nagyon szép a táj, és a hidakon és erdőkön végigzötyögni nyitott vasúti kocsin, egy jó kis kaland lenne.
Kalodva vára A határában az Árpád-korban jelentős erődítmény állt.
Vasútállomás Brád
Cocomisli
Lunkoj-to
Aranymúzeum Brád
Egregy vára Csóka-hegy Almásegres

Történelmi-kulturális értékek - Arad megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vadászkastély adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában - Soborsin térkép
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni Soborsin környékére? Tetszett a Vadászkastély? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Arad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3753 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.