Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Vadászkastély - Soborsin - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Vadászkastély - Soborsin | Hol van ez a hely?

Soborsin nyugati végén egy vadászkastély áll, parkkal körülvéve. A 18. század végén épült és a 19...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Vadászkastély Soborsin fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Soborsin és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Vadászkastély! Érdemes regisztrálni!

Szállás

Szállás a közelben


Keress szállást Vadászkastély Soborsin közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 63.29 km-re levő látnivalókkal: Szegyesdi-völgy (12 kép).
1471475505980
1471475510981
1471475516982
1471475519983
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Vadászkastély Soborsin közelében?
Kék-barlang. Kohó-kövek. A hely neve a régi osztrák térképen Eisen-Stollen, ami a német Bergwerkstollen-ből fordítva, magyarul vasbánya-bejáratot jelent.
Malom. Forrásfalva közelében, a nadrági vasipari társaságnak vasércbányái voltak.
Őslénytani lelőhely. Őslénytani, pontusi kövületek lelőhelye - Radmanóc, románul Radmanesti.
Zsuppányi halomsírok. Szurdok-tó. Bégaszuszányi halomsírok. A Bozsor községhez (románul Traian Vuia, régebb Bujor) tartozó Bégaszuszány településtől északra több halomsírból álló régészeti lelőhelyt találunk.
Flórián-szikla. A Flórián-szikla egy érdekes, csúcsos formájú sziklaképződmény, az Üveggyári telep (Tamásdi üveggyár, Colonia Fabricii) szélén.
Galadna Temes megye. Ortodox templom. Guraszáda, Dévától 30 kilométerre északnyugatra, a Maros jobb partján, a 7-es főút mentén fekszik. (látnivaló és geodoboz)
Transzlunkány kanyargós hegyi út. 33.5 km-re. A Transzlunkány (Transluncani, Oboare), egy 4,5 km hosszú, látványos, sziklába és hegyoldalba ásott, aszfaltozott (mezőgazdasági) út Bégalankástól délre.
Bethlen Gábor-múzeum és várkastély. Marosillye egykori várkastélyából napjainkra már csak egy 15 x 15 m bástya maradt fenn.
Vörös Bástya.

Vadászkastély Soborsin románul - in limba romana: Casa de vanatoare Savarsin

[ Fel ↑ ]

Történelmi-kulturális értékek - Arad megye
* A történelmi háttér és kulturális jelentőség részletei regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Vadászkastély adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Soborsin térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Soborsin környékére? Tetszett a Vadászkastély? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Bégamonostor
  Bégamonostor
  A település első írásos említése: Monostor (1427).
  Laszói sánc
  Laszói sánc 24.12 km-re
  RH1569 Laszói sánc

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Arad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3612 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.