Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking - A képet grimoirine készítette

Somoskai hamutufák - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Somoskai hamutufák

A hamutufa vulkáni hamuból képződött kőzet...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Somoskai hamutufák képtárból:

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Somoskai hamutufák rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Szent Mihály katolikus templom 25.68 km-re - Újfalu, románul Satu Nou, a Tatros mentén, Ónfalvától nyugatra, Aknavásártól délkeletre, Szőlőhegy és Szitás falvak között fekvő település. * Kút az út közepén 26.77 km-re - Szitás faluban, a Mihai Viteazul utcában, kb. * Felfüggesztett kőkocka 29.57 km-re - * Dofteana Arborétum 31.33 km-re - A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes Arborétumot. * Tanyavilág 56.16 km-re - Csobános Hargita és Bákó megye határán kettészakított falu. * Katolikus templom 60.64 km-re - 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. * Kóstelek határában 60.99 km-re - Első írásos említése az 1771-ből származik, a falu első telepesei a siculicidium idején, az embernyúzó katonai szolgálat és bírói ítéletek elől elbujdosó székelyek és a Moldva felől érkező görög katolikus román szökevények, szegénylegények, havasi betyárok, akik ezen eldugott havasi rengetegben keresnek menedéket. * Két ismeretlen német katona sírja 62.1 km-re - Két ismeretlen német katona sírja a Bilibók-tető oldalában, a Sánc-patak nyugati lejtőjén, Galaczi Péter volt földjén. * Csomortán 62.4 km-re - Csomortán falu Kézdivásárhelytől 11 km-re északkeletre található, a Szent Mihály-hegy nyugati lábánál. * Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja 62.68 km-re - Ismeretlen német és magyar katonák tömegsírja a Bilibók tetőn, a csúcs alatt, az emlékhelytől kb. * Katalin-kápolna 62.7 km-re - A Katalin-kápolna romjai Kászonfeltíz észak-nyugati részén, melyet a helybeliek Pápországának neveznek, a Kászon-patak földrajzi jobb oldalán, a település felé emelkedő dombon helyezkednek el. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Oszpora = Egyházi adó pénz befizető. Osztág = Aztán. Osztáng = Aztán. Osztég = Aztán. Ösztöke = Eketisztogató falapocka, szántás közben használják. Osztováta = Szövőszék. Ottogyan = Ottan. Paccsent = Posztóból készült burok, melyet a télen a hideg ellen a cipelők és csizmák fejére húznak. Padmaly = Földalatti sírkamra fából. Pálajás = Plájás, vidám.

Turisztikai látnivalók a közelben


Perchiu-domb
Perchiu-domb 18.81 km-re. RH1511 Perchiu-domb Ónfalva
Viisoara kőgombái
Viisoara kőgombái 22.16 km-re
RH1581 Viisoara kőgombái
Régi sóaknák
Régi sóaknák
Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV.
Vályúknál
Vályúknál 26.6 km-re. RH4846 Vályúknál Aknavásár
Dák erőd
Dák erőd 27.08 km-re. RH4845 Dák erőd Titelca-domb Aknavásár
Sziklavilág
Sziklavilág
Sziklavilág Tiszest falutól, románul Parau Boghii, délnyugatra.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.