Geotrekker
Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Somoskai hamutufák - Turisztikai túracélpont-adatbázis - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Somoskai hamutufák | Hol van ez a hely?

A hamutufa vulkáni hamuból képződött kőzet...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Somoskai hamutufák fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22747 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Somoskai hamutufák! Érdemes regisztrálni!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Somusca, 1.03 km távolságra található.
Szállás

Szállás Somusca - Bákó vármegye


Keress szállást Somusca közelében, egyszerűen és könnyen!
Kattintás előtt válaszd ki a szállástípust!

Fotóalbum, 22.55 km-re levő látnivalókkal: Viisoara falu gömbkövei - Berzunc (12 kép). A gömbkövek meglehetősen gyakori látnivalók, a Valcea megyei Costesti mellett számos más helyen találhatunk hasonló kőképződményeket.
14714770461100
14714770471101
14714770481102
14714770491103
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Somoskai hamutufák közelében?
Katonai emlékmű. A harcászati térképeken 789-es szintnek is nevezték. Szitás faluból indulva közelítettem meg a helyet - Aknavásártól készültem nekiindulni a Kósa-domb felé, a piros kereszt jelzésen. (itt geodobozt is lehet keresni)
Kósna-csúcs. Nemcsak a csúcs, hanem annak vállai is, tehát a Kósna-domb is, heves harcok színtere volt az első világháborúban. Kilátás nélkül, de lövészárkokkal - A katonai emlékműtől továbbsétáltam, az alig 500 méter távolságra található csúcs felé. (itt geodobozt is lehet keresni)
Velnica kőbánya vízesései. Aknavásár és Ciresoaia települések között, a Velnica kőbányából indulva, a vad és mászkálós terepekhez szokott, tapasztalt, jól felszerelt, és vállalkozó kedvű természetjáró egy igazi vízesés-paradicsomot fedezhet fel. Vízesés rengeteg - A játékvezető egy igazi vízesés rengetegbe kalauzolt el bennünket. (különleges hely geodobozzal)
Meleg szellőzőrepedések. (érdekes hely geoládával) Felfüggesztett kőkocka. Szalánc-erdő kőtornyai. A vízesések őrkövei - Közös túránkon, Trekkingklub és a férjem, a jobboldali ágon felmentek a vízeséseket megcsodálva. Tárnica-tó. Dofteana Arborétum. A Dofteana-szurdok felkeresése előtt érdemes megtekinteni ezt az értékes arborétumot.
Sólyomkő-kilátó. Kőszínpad - Különleges kőalakzatokkal tűzdelt körutat köszönhetünk a játékvezetőnek. Sólyomkő-tető. A Kalaposkő-sziklát keresve, egy adott pillanatban a Sólyomkő tetejére értem. Végre a csúcs - Újabb mászás után túránk legmagasabb pontjára értünk.
Kalapos-kő Bákó megye. A kalap tetején - A Kalapos- kő lentről sokkal impozánsabb, ellenben tetejéről gyönyörű kilátás nyílik. Kőerődítmény. Kővár - A tető irányába mászva a háromszintes védőfallal körbevett vár romjaihoz értünk. Kicsi kőüst. 31.7 km-re. A nagy kőüstöt keresve bukkantam rá erre az agy kinézetelű sziklára, melynek oldalában egy kis fél-kőüst található. Öcsike - Nemcsak a nagy, hanem a kis kőüst is előkerült némi mászás után.
Madonna és a Szörnyeteg. Ez a hely kiegészíti a Sólyomkő-körtúrát, mely a következő útvonalon vezet végig: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó. A békés szörnyeteg - A Nagy-kőüst után érkeztünk a hatalmas, de békés Szörnyeteghez.
Nagy kőüst. Ez a hely része lehet egy Sólyomkő-körtúrának, a következő útvonalon: Sólyomkő-kilátó - Kalaposkő - Nagy kőüst - Kicsi kőüst - Kőerődítmény - Sólyomkő-tető - Sólyomkó-kilátó. Kőüst - A kilátótól az ösvényen továbbhaladva megcsodáltuk a Kalapos-követ, majd rábukkantunk a "kényelmesen belakható" nagy-kőüstre.

Somoskai hamutufák románul - in limba romana: Cineritele de la Somusca

[ Fel ↑ ]

Természeti értékek - Bákó megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Somoskai hamutufák adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Somoskai hamutufák? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8224 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Viisoara gömbkövei
  Viisoara gömbkövei
  Viisoara falu gömbkövei a településtől körülbelül 700 méterre találhatók, északnyugatra.
  Régi sóaknák
  Régi sóaknák
  Aknavásáron, a Fetele Targului (A vásár lányai) nevű domb nyugati oldalán, a Valcele-patak közelében, már a XIV.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bákó megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3613 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.