Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Szalonta tava - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Szalonta tava turisztikai látnivalói

Szalonta tava..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Szalonta tava fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Szalonta tava!

A legközelebbi település Nagyszalonta, 3,08 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Szalonta tava közelében?
- Arany János-emlékház - Nagyszalonta 2,4 km-re.
- Sinka István-emlékház - Nagyszalonta 2,4 km-re.
- Nagyszalonta 2,4 km-re. Nagyszalonta, románul Salonta, korábban Salonta Mare, németül Großsalontha, a város neve a szláv Suleta személynévből ered, amely a Sulimir személynévből származik. Sajnos már zárva találtuk - A múzeum 16 óráig volt nyitva, mire ideértünk már zárva volt.
- Katolikus templom - Nagyszalonta 2,6 km-re.
- Szoborpark - Nagyszalonta 2,7 km-re.
- Református templom - Nagyszalonta 2,7 km-re.
- Kossuth Lajos szobor - Nagyszalonta 2,8 km-re.
- Nagyszalonta látnivalói 2,8 km-re. Nagyszalonta, Arany János szülovárosa.
- Kulin György-emlékház - Nagyszalonta 2,8 km-re.
- Bocskai István szobor - Nagyszalonta 2,9 km-re.
- Csonka torony - Nagyszalonta 3 km-re. Őrtornya, amelyben puskaport és fegyvereket tároltak, még ma is áll, és a Csonka-torony néven vált ismertté.
- Miskolczy kastély Erdőgyarak 10 km-re.
- Radványi-erdő 12 km-re. A Tetemre hívás című Arany János balladában is megörökített radványi sötét erdő az egykori Körös menti ártéri keményfás ligetek maradványa.
- Cséffai Természeti Park 13,8 km-re. Az 5002 ha-os új természetvédelmi terület a román–magyar határ mentén, Nagyváradtól 30 km-re délnyugatra helyezkedik el, Cséffa és Oláhszentmiklós Bihar megyei községek határában és közvetlenül kapcsolódik a Körös–Maros Nemzeti Park területeihez, egy összefüggő, határon átnyúló, közel 13 ezer hektáros védett területet alkotva.
- Körösszegi vár lakótornyának romja 28,6 km-re. 1291-ben itt halt meg IV-dik Kun László magyar király, 1604-06-ban Bocskai hajdúi rombolták le.
- Székudvar tava 32,3 km-re.
- Gyanta 34,3 km-re. Gyanta. Nehezen jutottam el hozzá - Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását. (különleges hely geodobozzal)
- Félixfürdő 35 km-re. Félixfürdo Nagyváradtól 8 km-re fekszik, a nagyváradiak népszeru üdülohelye.
- Püspökfürdő 36,3 km-re. Nevezetessége a termálvizu tóban nyiló tündérrózsa.
- Betfia-zsomboly Somló-hegy Betfia 36,6 km-re. A védett terület látványossága, a Betfiai kráter, amely 80 métert meghaladó mélysége miatt csak barlangászok számára látogatható.
- Betfia kilátótorony Somló-hegy Betfia 36,9 km-re. Betfia kilátótorony, Betfia-zsomboly, Somló-hegyi őslénytani lelőhely.
- Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad 37,3 km-re.
- Kocka alakú lombkoronák Nagyvárad 37,3 km-re. Állítólag ez az első ilyen megoldás az országban, a nagyszebeni Acélmunkások utcában terveznek még hasonlót.
- Zöldfa fogadó Nagyvárad 37,4 km-re. Zöldfa fogadó, Nagyvárad, egykori vengéglátó egység, 1760.
- Fekete Sas fogadó Nagyvárad 37,4 km-re. Fekete Sas fogadó - Nagyvárad, 1909.
- Fuchsl palota Nagyvárad 37,5 km-re. Fuchsl-palota - Nagyvárad, 1902 1903.
- Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara 37,6 km-re. A Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Karának épülete, az egykori Kereskedelmi Csarknok.
- Szigligeti Színház Nagyvárad 37,7 km-re. A Fellner-Helmer bécsi tervezőintézet tervei alapján, 1899-ben kezdik el a színház építését neoklasszicista homlokzatú, neorokkokó belsejű stílusban. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében, kicsit rázósan, de sikerült előkotorni a dobozocskát.
- A nagyváradi vár 37,7 km-re. 1241-ben földvár állt ezen a helyen faépítményekkel. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatti nosztalgikus séta alatt találtam rá a geodobozra.
- Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad 37,7 km-re.
- Garasos hid emlektablaja Nagyvarad 37,7 km-re.
- Garasos híd Nagyvárad 37,7 km-re. Kábeles híd - Megkerült egy filmes geodoboz ami kikandikált a rejtekhelyről.
- Ady Endre Nagyvarad 37,8 km-re.
- Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad 37,8 km-re. Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium - Nagyvárad, 1895 1896, középület.
- Szent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda Nagyvárad 37,8 km-re. A zárdát Szentzy István babolcsai apát és váradi kanonok alapítványának segítségével építették 1771-74-ben, majd 1858-ban bővítették és homlokzatát gótizálták.
- Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad 37,8 km-re.
- Ady Endre emlékmúzeum Nagyvárad 37,9 km-re. A park közepén lévő kicsiny emlékmúzeumot 1957-ben létesítették, abban az épületben, amelyikben a múlt századi "Mülleráj" üzemelt. Nosztalgia - Váradi tartozkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt.
- Görög katolikus papnevelde Nagyvárad 38 km-re. Görög katolikus papnevelde - Nagyvárad, 1846 1928, középület.
- Szent Vince Római Katolikus Intézete Nagyvárad 38,2 km-re. Szent Vince Római Katolikus Intézete, épült 1868-ban - Nagyvárad.
- CET Nagyvárad 38,2 km-re. A CET magas kéményeiből nem egyszer láttunk már előtörő, fekete, egybefüggő füstfelhőt, amely az éj leple alatt szürkére színezte a fehér havat vagy épp csak a fehér felületeket. Váradi séta - Gyengén pöfékelt a kémény, viszont a környéken valami egyéb ipari létesítmény förtelmes bűzt terjesztett. (turisztikai hely geoládával)
- Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje Nagyvárad 38,3 km-re.
- Megyei Kórház Nagyvárad 38,3 km-re. Megyei Kórház, egykori Pénzügyi Palota, épült 1806-ban - Nagyvárad.
- Belényesszentmiklósi Csonka Torony 38,6 km-re. Lakóinak száma kb 150 főre tehető. Csodaszép torony - Aki a torony melletti udvarházat szeretné megkeresni annak szüksége lesz egy jó bozótvágóra. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Petőfi Sándor mellszobor Nagyvárad 38,6 km-re. Petőfi Sándor park, Nagyvárad.
- Római katolikus püspöki palota Nagyvárad 38,7 km-re. Római katolikus püspöki palota 1762-1776 - Dacia sugárút, Nagyvárad.
- Gomba-kilátó Nagyvárad 38,7 km-re. Nagyváradi Macskadomb - Innen nagyon szép körképet láthatunk Nagyváradról és környékéről.
- Római katolikus bazilika Nagyvárad 38,7 km-re. Római katolikus bazilika, Szűz Mária mennybemenetele római-katolikus székesegyház - Nagyvárad. Nosztalgia - Nagyváradi tartózkodásom alatt megejtett nosztalgikus séta alatt kaptam meg ezt a geodobozt.
- Gabonamúzeum Békéscsaba 40,6 km-re. A Csabai Tanya és Gabonatermesztés-történeti Kiállítóhely Békéscsabán, a Gyulai út 65 szám alatt található, 1980 október 31-én nyitották meg.
- Református templom Nagyvárad 40,6 km-re.
- Várhegy Tasádfő 42,8 km-re. Az ásatások során több egymásra telepedett kultúrát találtak, az első már az újkőkorban létezett, de kora bronzkori telepre utaló nyomokat is találtak.
- Levendula Farm Nagyvárad Kisszántó 43,3 km-re. 2023-ban, a kisszántói Levendula Farm Nagyvárad június 24-25 között szervezi meg a Levendulafesztivált.
- Malmok völgye-patak Borz 43,8 km-re. Rövid útja alatt, egykor több vízimalmot hajtott meg, majd Borz falu nyugati végénél ömlik a Fekete-Körösbe.
- Bihar földvára 47,9 km-re. A hajdani Biharvár, Bihar vármegye névadó székhelye lett. (látnivaló és geodoboz)
- Vásárhelyi–Bréda-kastély Lőkösháza 48 km-re. Az 1810 körül klasszicista stílusban épült, műemlék Vásárhely-Bréda-kastély Lőkösháza mellett, a Bréda-majorban található - bár jelenleg magántulajdonban van, a hét minden napján látogatható.
- Szár-tető Béli-hegység 50,2 km-re.
- Papmező vára 50,4 km-re.
- Dietrich-Süköwsky kastély Pankota 51,7 km-re.
- Vida-tó 52,3 km-re. Régóta szerettem volna eljutni a Vida-tóhoz. Vida-tó - A Vida tó érdekessége hogy egy óriás betontölcsér van a tóban amin keresztül folyik le a víz.
- Béla-vár Várasfenes 54,3 km-re.
- Református templom Magyarremete 55,1 km-re. Magyarremete látnivalója a 13-14-dik században épült román és gótikus stílusú református templom, szép freskóival.
- Nagy-Arad-csúcs Béli-hegység 55,6 km-re.
- Bartsch-kúria Szalárd 57,3 km-re. Bartsch-kúria, ma idősek otthona - Szalárd.
- Egregy vára Csóka-hegy Almásegres 57,6 km-re. Almásegres településtől északnyugatra, a falu felett emelkedő Csóka-hegyen, románul Cioaca, egy sáncokkal körített vár, Egregy várának nyomai találhatók.
- Évszázados tölgy Magyarremete 57,7 km-re. Kétszáz éven át nő, gyakran eléri az 5-600 éves kort is.
- Beliczey-kastély Csabaszabadi 57,8 km-re. Beliczey József egykori Békés megyei főispán kastélya 1870 körül épült - oszlopos portikuszú, klasszicizáló épület, melyet 1910 körül eklektikus-szecessziós, egytornyos villává bővítettek ki.
- Vízimalom Biharrósa 57,8 km-re. A malom működési szerkezetét a szárnytárcsás vízikerék alkotja, melyet az átirányított vízhozam mozgat, kifolyócsatornán át elterelve a vizet.
- Bohus-kastély 57,9 km-re. A Bohus kastélyt a 19-dik század első felében építették - a kastély épülete egy 30 helységből álló épülettest, fő részét egy terasz és egy homlokzat alkotja, amelyet dór oszlopok díszítenek. Köszönöm - Köszönöm az újratelepítést.
- Világosvár 58 km-re. A Solymosi-hegység északnyugati lábánál, az egykori Zaránd vármegyében fekszik Világos község. Omladozik de még áll - Egy olyan hely ahová egyszer mindenki el kellene mennie.
- Vida-szoros 58,2 km-re.
- Mérági-szakadék 58,3 km-re.
- Emlékmű Köröstárkány 58,3 km-re.
- Fehérkő-hasadék 58,5 km-re.
- Középkori templomrom Világos 58,6 km-re. A templomromot bekerítették, omladozó részeket eltávolították, látogatható.
- Adorján vára Szalárd 59,1 km-re.
- Feltót vára 59,8 km-re. A Pankotáról Körösbökénybe vezető alsóbbrendű, de jól autózható úton, körülbelül a két település között félúton lehet letérni Feltót felé.
- Czárán Gyula emlékmű Menyháza 60,2 km-re.
- Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa 60,5 km-re. A legújabb technológiával berendezett és kivilágított Farcu kristálybarlang legszebb része a kristálygaléria. Magyar idegenvezetés - Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba.
- Stanu Carnului kilátópont 61 km-re.
- Erzsébet-ligeti Lombkorona sétány és kilátó Gyomaendrőd 62,7 km-re. Az Erzsébet-ligeti lombkorona sétány és kilátó Gyomaendrőd szélén, a Hantoskerti holtág félszigetén található.
- Zichy-kastély Bihardiószeg 63,5 km-re. Zichy-kastély, épült 1701-ben - Bihardiószeg.
- Kossuth Lajos mellszobra Bihardiószeg 63,6 km-re. Kossuth Lajos mellszobra, 2002 - Bihardiószeg.
- Bocskai István mellszobra Bihardiószeg 63,6 km-re. Bocskai István mellszobra, 2004 - Bihardiószeg.
- I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 63,6 km-re. I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 1996.
- Batthyány-Geist-kastély Kondoros 64,5 km-re. Itt alakult meg az ország első vadásztársasága, a Geist család előbb béreli a kastélyt, majd megveszi a területet, a második világháború után a kastély üresen marad, 1993-tól a kondorosi önkormányzat a tulajdonos.
- Czárán Gyula-barlang Mézged 64,6 km-re. A mézgedi Czárán Gyula-cseppkőbarlang egyike a Romániában található, elsőként karbantartott, valamint hosszú idők óta nyilvántartott leghosszabb barlangoknak. Cseppkövek - Mutatós már a barlangportál.
- Szentjobb vára 64,7 km-re. Várának helyéhez úgy jutunk el, ha a Berettyó hídján átmenve az útról jobbra térünk.
- Mercurius apát szobra Szentjobb 64,8 km-re. Így nem kétséges, sokan felteszik majd a kérdést magukban, amikor a szerzetes szobrát megpillantják az erdélyi Szentjobb központi parkjában: Ki ez az ember? A bencés szerzetes Szent István királyunk jobbját őrizte a ma Romániához tartozó településen. Megvan! - Magát a szobrot alig találtuk meg, hiába volt a főút mellett :) Jó mélyen be kellett nyúlni a növényzetbe, de jó érzés, hogy ezt ládát is én találtam (mi találtuk) meg először.
- Kovászi 64,8 km-re. A rom magánterületen van a temető közelében.
- Élesd tavai 65,3 km-re.
- Koporsó alakú tumba Élesd 65,8 km-re. Élesd lakosai mintegy 300 éve temetkeznek a város északi részén lévő lejtős domboldalra. FTF - Ritka latvany.
- Tornya Kovászi 66,8 km-re. A falu központjától délkeleti irányban, légvonalban 3 kilométerre emelkedik a Tornya nevű, 464 m magas hegy, melynek csúcsán középkori vár maradványai találhatók.
- Gyógyfürdő Hegyközszentmiklós 67,5 km-re. A 60-65 Celsius fokos meleg vízre a 70-es években kőolaj után kutatva találtak rá, ezt követően épült ki a forrástól 500 méterre elhelyezkedő hegyközszentmiklósi gyógyfürdő.
- Sólyomkő vára Sólyomkőpestes 67,6 km-re. Sólyomkő várának romjai a Réz-hegység nyugati felében, Sólyomkőpestes falutól észak-északnyugatra találhatók, a Sólyomkővári-patak felett.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Szalonta tava adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Szalonta tava? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.