Navigálj valós időben a térképen és találd meg a turisztikai látnivalót!
Ábránfalva - Új turisztikai látnivalók - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

LátnivalóGeotrekker
Obranesti Ulies térkép - Hargita megye

Ábránfalva

Ábránfalva Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet az Ábránfalva fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen az Ábránfalva! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és látnivalók vannak a közelben?
20554 Kopjafás építmények Székelyudvarhely Hargita megye. Székelyudvarhely déli bejárata a Csicser és a Mondó-hegy között, a Nagy-Küküllő völgyében található.
20727 3500. Ez Székelyudvarhely legrégibb, épségben megmaradt műemlék épülete. (itt geodobozt is lehet keresni)
20975 Kápolna melletti Sóskert-sósfürdő. Székelyudvarhelyen, a Jézus szíve-kápolna közvetlen szomszédságában gyógyhatású sós források törtek fel.
20985 Udvarhely körüli túraösvény. 21343 Rákóczi utca feletti fenyves Székelyudvarhely Hargita megye. (turisztikai hely geoládával) 23198 Unitárius vártemplom. A déli irányba vezető út bal oldalán emelkedő kis dombon áll az unitárius templom.
23242 Budvár. Szemben vele a magasabb Csicser.
23450 Kerekerdői focipálya. 7.5 km-re. Székelyudvarhelytől délkeletre létezik egy kedvelt kirándulóhely, amit Kerekerdő néven ismernek.
23895 Székelyderzs Hargita megye. A Kányádtól 5 km-re, dombok közé települt Székelyderzs községközpont. (látnivaló és geodoboz)
23911 Unitárius templom. Középkori templomról nincs adat.
24012 Állattemető Székelyudvarhely Hargita megye. A székelyudvarhelyi kisállat-temető a Szentimre utcán indulva közelíthető meg, a várostól délkelet irányba, a katonai egységen túl, az erdei focipálya előtt. (látnivaló és geodoboz)
24197 Budvár-sósfürdő. 24257 Csillagvizsgáló Székelyudvarhely. A székelyudvarhelyi csillagvizsgáló a nyolvanas évek végén épült, soha nem használták, jelenleg üresen és romos állapotban áll.
24313 Kerekes Julcsa háza. Kerekes Julcsa háza, és annak kapuja - Homoródszentmárton.
24470 Béla bán vára Homoródszentpál. 24577 Ugron-kúria Homoródszentmárton. Amennyiben Gyepes vagy Abásfalva felől érkezünk Homoródszentmártonba, a gyümölcsfák jótékony takarásában meghúzódó, igen leromlott állapotban leledző kúria mellett megyünk el.
25249 Református templom Agyagfalva. 25503 3556. Bükkfalva egyik látványossága a Román Viktor szoborpark, ahol a homoródszentmártoni születésű Román Viktor műveinek arányos felnagyításával, testvére, Román Elemér építészmérnök mutatja be a szobrász alkotásait.
25691. 25993 Márton Áron tér. A Felső Piactér, a jelenlegi Márton Áron tér, Székelyudvarhely múltbeli és jelenlegi központjának része.
26147 Vasszékely. Itt áll a Vasszékely.
26232 Református templom. Épült 1781-ben.
26279 A tudás kútja. A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája fennállásának tizedik évfordulóján rendezett emlékünnepség keretében leplezték le a Kubanek László képzőművész által tervezett emlékművet.
26326 Székelyudvarhelyi városmag tapintható dombormű. 8.4 km-re. A letapogatható bronz dombormű kőtalapzaton áll.
26379 Székely Nagygyűlés. 26382 Fahíd a Nagy-Küküllő felett. A fahíd része a Malom utcának, Székelyudvarhely északnyugati részét köti össze a délkeleti felével.
26593 Elek apó kútja Székelyudvarhely. A kúton lévő dombormű a néhai kolozsvári szobrász Gergely István munkája, a sziklatömböt Zavaczki Walter Levente székelyudvarhelyi szobrász faragta meg.
26608 Ferences templom és kolostor Székelyudvarhely. 8.5 km-re. A ferences templom a Vár tér 15, a kolostor a Tamási Áron utca 2 szám alatt található.
26612 Mezítlábas park. Gyere és dolgoztasd meg a talpizmaidat, lépegess az óriás köveken, sétálj kukoricacsuszán, egyensúlyozz a cölöpökön, érezd milyen, mikor fenyőtobozra lépsz, és hagyd, hogy homok kerüljün a lábujjaid közé.
26630 Napozó nő Székelyudvarhely. Napozó nő szobor, Székelyudvarhely.
26671 Üldözöttek áldozatok emlékműve Székelyudvarhely. 26706 Vass kalapos ház. 26800 Szekelyudvarhelyi Varosi Park. A székelyudvarhelyi Városi Park nemrég volt felújítva.
26809 3938. 8.5 km-re. 26831 Itt es jobb mint Csíkban sírkő. 26947 Fekete-tó fürdő. Az egykori Kollégium-kert, a mostani labdarúgópálya és a vasúti sín közötti rész, köré csoportosulnak Székelyudvarhely szabadtéri sportpályái.
27026 Székelytámadt vár Székelyudvarhely. A Székelytámadt vár olyan épített öröksége Székelyudvarhelynek, amely nem csak az udvarhelyieknek, de a székely történelem szempontjából is nagy jelentőséggel bír.
27083 Tomcsa Sándor mellszobra. Tomcsa Sándor mellszobra, Székelyudvarhely.
27126 Gróf Széchenyi István mellszobra. 27136 Sütő András szobra. Sütő András szobra - Székelyudvarhely.
27271 17. A tetőre érve viszont egy fából épített pihenő fogad, mellette a csúcsjelző oszlop és a feliratos EKE-kő.
27638 Sós kút. Homoródrecsenyéden a sósforrás a falutól keletre, a Bakó-hegy oldalán, a templomtól 2 km-re található.
28684 Madárpihenő Homoródszentpál. A homoródszentpáli Madárpihenő a Homoródmenti Madárvédelmi Natura 2000 terület része, így ma 200 hektáron madárvédelmi rezervátum.
28825 Sóskút Homoródszentpál Hargita megye. A kút, amely ma már több száz éves lehet, a közösség tulajdonában van, egykor gondnoka is volt.
29045 Kőkép. A Kőkép elnevezésű kőkereszt Székelyudvarhelytől keletre, a Szarka-kőtől északnyugatra található, a 689 m magas Verőfény-tetőn.

Történelmi-kulturális értékek - Hargita megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Várhegy
Várhegy - A Várhegy Bágy falutól északra található, rendkívül szép kilátást biztosító magaslat, ahol középkori vár nyomai fedezhetőek fel.
Elpusztult középkori templom
Elpusztult középkori templom - Patakfalva temetőjének keleti részében nemrég régészeti kutatásokat kezdtek.
Református templom
Református templom - A Nagy-Homorod völgyének legkisebb települése a községközponttól, Homorodszentmártontól 2,5 km-re, a Lókod-patak völgyében húzódik.
Kopjafás építmények
Kopjafás építmények - Székelyudvarhely déli bejárata a Csicser és a Mondó-hegy között, a Nagy-Küküllő völgyében található.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről Hargita megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Ábránfalva gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás a térképen

Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett az Ábránfalva? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.