Kicsi Pogányhavas - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Cycle Map Frumoasa - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Hargita megye

Kicsi Pogányhavas

Kicsi Pogányhavas Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség. Részletek regisztráció után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Kicsi Pogányhavas rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Rejtekhelyek a közelben:
7351 Pogányhavasi vár. Csíkszentmihály község határán, a nevezetes Pogányhavas keleti részén, egy hajdani vár szétporladó romjai láthatók. 7919 Felsőcibre. 8475 Rompáca borvíz. A Rompácai-borvíz kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos tartalmú és mésztufát rak le. 8792 Ortodox kolostor. 9395 Hegy útja. Csíkszépvíz központjából indul a fehér alapon piros kereszt jelzésű túraútvonal, amely a régi út. 9765 Alsócibrei fürdő. Az alsócibrei fürdő Csíkszépvíz és Csíkszentmihály határában található, a szépvíziek majálisozó helye volt. 9860 Felszegi csengettyű. Csíkszépvíz felszegi részén, az 1799-ben készült székelykapu mellett áll egy harangláb, amelyet a helyiek mind a mai napig egyszerűen csak Csengettyűnek neveznek. 9998 Kis-Havas Csíkszépviz. Csíkszépviz neve Szent Lászlóval kapcsolatos. 11722 Szentlélek-kápolna. 11725 Szép-havas. A hely kultikus hangulatának élményét az elképesztő körpanoráma egészíti ki. 12789 Széphavas. Szoborállításra készül Szépvíz. 13973 Ortodox templom. A Tatros forrása és Piposz felé indultunk, megálltunk kicsit ennél a templomnál, megcsodálni a környéket. 15892 Római-katolikus templom. Csíkszentmiklós a környék egyik legrégibb települése és legrégibb a plébániája. 16903 Borzsovafürdő. Borzsovafürdő Csíkborzsovától keletre, a Csíki-havasokban fekszik, a Borzsova pataka mentén. 16903 Katolikus templom. Csíkszentmihály római-katolikus templomának magas, karcsú tornya mai formáját a XVIII. 16937 Csíkszentmihály hársfái. A hosszan elnyúló Kőd és Kőcsonka magaslata alatt, a Rákospataka mentén elterülő Csíkszentmihály templomkertjében találhatók hársfák mesélnek a településről. 17383 Szent István katolikus templom. Csíkajnád első templomát 1514-ben a Bernáld-család építette, a kápolnát később kibővítik.

Néhány székely szó jelentése:
Bütürmesz = Nam alkalmazkodó, lehetetlen ember. Cédrók = 14-16 éves legényke. Celebula = Viselt ruhanemű egy csomagban. Celleng = Állingál. Cibre = Becsinált leves. Fokhagymás, ecetes, tojásos és tejfeles lé csirkével. Cindura = Vizsga.

Természeti értékek - Hargita megye
* A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Turisztikai látnivalók a közelben


Hosszúvontató-itató
A Hegy útja közvetlen közelében, egy rendezett forrás található, a Hosszúvontató-forrás és itató.
Szent László köve
Június 27-e Szent László ünnepe.
Szent László emlékhely
A Szent László emlékhely magába foglalja a Szent László kápolna konzervált romjait, Szent László kövét, valamint Szent László kútját és az újonnan épült haranglábat.
Pogány-havas
A Pogány-havas és környéke, az év minden szakában érdekes látnivalót nyújt.
Nagy Pájszó teteje
Nagy Pájszó tetején haladt végig a régi országút Erdély és Moldva között, elkerülve a patakok útromboló erejét.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.