Geotrekker
Navigálj valós időben a térképen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Mocsár - Nagypestény - Rejtekhely-keresés - Kapcsolat - Bejelentkezés - Regisztráció
 

Természeti látnivaló(általános kép - természeti látnivalók)

Mocsár - Nagypestény | Hol van ez a hely?

Mocsár - Nagypestény

Gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a térképen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Mocsár Nagypestény fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már több mint 22.550 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel Nagypestény és a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Mocsár! Érdemes regisztrálni!

Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Mocsár Nagypestény közelében?
Malajesd vára. A Retyezát-hegység északi lábánál húzódó Hátszegi-medence déli szélén, a Szálláspatak vize mellett fekszik Malajesd község. A várat átépítették - A falakat megerősítették, a tornyot felfalazták és lefedték.
Poienii-csúcs Kőaljaohába. Római híd Kőaljaohába. (turisztikai hely geoládával) Református templom Őraljaboldogfalva. Tornyát román stílusu ikerablak díszíti, bizánci jellegű freskóit a 14. 3 dobozka - Őraljaboldogfalva református templománál 3 dobozt találtam egymás mellett. (itt geodobozt is lehet keresni)
Pestere védbarlang Parospestere. Felsőszálláspataktól mindössze néhány kilométerre délre, a Paros-patak mellett fekvő község két részből áll. (itt geodobozt is lehet keresni)
Lolája-tó Retyezát-hegység. 14.8 km-re. Lolája-tó, románul Lacul Lolaii - Retyezát-hegység.
Lolája-vízesés. Másodszorra meglett - Majdnem egy éve kerestem ezt a dobozt és akkor nem sikerült megtalálnom. (turisztikai hely geoládával) Kendeffy-toronyrom Hátszegváralja. Hátszegváralján, a vasutállomás melletti dombon áll a Kendeffy-toronyrom. Nincs már Alin - Alin felirat már nincs, csak sok kék paca.
Csurila-nyereg Retyezát-hegység. Csurila-nyereg, románul Saua Ciurila.
Kondorkeselyű menedékhely Retyezát-hegység. Kondorkeselyű-menedékhely, románul Refugiul Condor.
Sztenisóra-vízesés Retyezát-hegység. Sztenisóra-vízesés, románul Cascada Stanisoara.
Pietrele-vízesés. A Retyezát-hegység északi részének leggyakrabban használt megközelítését ajánljuk. Gyors találat - A tavalyi térkép miatti kudarc után az idén sikerrel jártunk.
Dél-Lolája-csúcs Retyezát-hegység.

Mocsár Nagypestény románul - in limba romana: Mlastina Pesteana


Természeti értékek - Hunyad megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • A látnivalók adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Nagypestény térkép, OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Mocsár gps koordináta letöltés
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a térképen!

Néhány hozzászólás

  Sikerült eljutni Nagypestény környékére? Tetszett a Mocsár? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen több mint 8.200 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Turisztikai látnivalók a közelben

  Görögkeleti templom
  Görögkeleti templom
  A Ruszka-havasok Sztrigy hegysorában, a Hátszegi-medence nyugati szélén, a Demsusi-patak mellett fekszik Demsus (Demsdorf) falu.
  Kolc-vár
  Kolc-vár
  Kolc-vár a Retyezát-hegység festői környezetének legromantikusabb, valamennyire épségben megmaradt vármaradványa.

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Hunyad megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Eddig több mint 3.550 kihagyhatatlan helyszínt mutattunk be.

  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.