Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Honvéd-kő - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Honvéd-kő turisztikai látnivalói

Honvéd-kő..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Honvéd-kő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22623 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Honvéd-kő!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Ojtoztelep, 2,3 km távolságra található.
Orbán Balázs - A Székelyföld leírása: Az ojtozi szoros Magyarós és Bóbicstető, az Ojtoz völgye, ojtozi vám. Máglyakő. Rákóczivár romjai. Gyilkos. Kalászó pataka. Sósmező. A hon határa. Az ojtozi szoros külleme, történeti multja. Szaláncz. Székely vendégszeretet. Szász szivtelenség.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Honvéd-kő közelében?
- Tölgyes-vízesés 930 m-re.
- Gyilkoskő 1,5 km-re. A Gyilkos-kő a Gyilkos-szorosban, Kovászna és Bákó megye határán található... Tenyleg gyilkosan szuszogtato - Mar reg szandekomban volt e rejtek megkeresese es a SZNMnapjan alkalmam is nyilt ra:  Amig en lihegve kerestem a ,,gyilkoskovet''  addig a csapat egy resze nyugodtan kerodzott lent a parkoloban,  mig a masik fele egyszemelyben rohangalt lennebb a meredek hegyoldalban egy ujabb rejtes remenyeben... (látnivaló és geodoboz)
- Kalaszló vízesése 1,6 km-re. A Kalaszló vízesése egy két lépcsőből álló, összesen körülbelül 5 m magas zuhatag, amely a Kalaszló-patak Ojtoz folyóba történő beömlésénél alakult ki... Zubogó Kalaszló - Hazafele mi is megálltunk itt, megcsodáltuk a vízesést, de a bővizű, zubogó Kalaszlón nem tudtunk átkelni... (különleges hely geodobozzal)
- Hajdúk vára Lemhény 6,6 km-re.
- Erzsébet királyné emlékoszlopa Bereck 6,9 km-re. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik... Királynő - A kanyarodó autók gumicsikorgását hallgatva, a szerelővas segítségével távolítottuk el a dobozt takaró fadarabot... (látnivaló és geodoboz)
- Pásztor-kereszt Sósmező 7,3 km-re.
- Medve-barlang Sósmező 7,5 km-re.
- Leány-vár Bereck 8,1 km-re. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek... Szerencsére nem találkoztam szépasszonyokkal - Miután megtaláltam a Farkasvárat és a Venetúrné várát, átjöttem a műút másik oldalára... (különleges hely geodobozzal)
- Venetúrné vára Bereck 8,2 km-re. Ez az eroditmeny az egykori romai provincia keleti hatarat es az ott elvezeto kozlekedesi es hadi utat vedo romai taborok egyike volt... Venetúrné átváltozása - A helyszínre érkezve, először a román geojátszótér rejtését akartam megkeresni, mely az egykori római fürdő nyomainak közelében volt elrejtve...
- Angustia római kasztrum Bereck 8,2 km-re. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai... Veni, vidi, vici - A mai napba ez is belefért a többi találat mellé...
- A Fekete-ügy völgyében Felsőlemhény felett 8,3 km-re. Felsőlemhényből indulva, a Fekete-ügy patak völgyében felfele gyönyörű erdőben sétálhatsz a patak mentén... Felfele a sozok utjan - Akkor jartam itt meg mikor kerestuk a sozok osvenyet, ami atvezet Moldovaba, Szalancfurdore...
- SZNM 1 Bereck Gábor Áron szobra 9,1 km-re. Vashíd - Megvan ez is...
- Katolikus templom Bereck 9,3 km-re. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson... Bereck főtere - K..

Honvéd-kő románul - in limba romana: Piatra Soldatului Valea Oituzului


Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Honvéd-kő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Honvéd-kő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3727 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.