Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni az itt elrejtett kincsesládát!
Kádár-út - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Kádár-út turisztikai látnivalói

Kádár-út..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - regisztráció után, teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Kerékpárral
Kerékpárral
Gyalogos híd és komp - Mezőszentmargita Indulás előtt
Indulás előtt
Gordon-hegy
Gordon-hegy
A tó az erdőből nézve
A tó az erdőből nézve
Kapu
Kapu
Az Üveghegyen innen s az Óperencián túl
Az Üveghegyen innen s az Óperencián túl
A vár tornya
A vár tornya
Bázis-sósmedencék - Homoródkarácsonyfalva Magánterület
Magánterület
Keresztalja
Keresztalja
Erdei WC
Erdei WC

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Kádár-út fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Kádár-út!

>>> Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A legközelebbi település Gresu, 7,89 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Kádár-út közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
3,2 km-re. Ozsdoláról a putnai rezervátum felé, a tetőről szép a kilátás Ozsdola és Martonos felé. Átutazóban voltam, alkonyodott. Az antennát elhagyva, az Ojtoz-forrás feje tetőn nem csak lövészárkokat, de mesés hóvirágmezőt is találtunk - rég láttunk ennyi hóvirágot.
3,6 km-re. Az Ojtoz-forrás tetőtől alig több mint 700 méterre délnyugat felé, alig 200 méterre a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országúttól, egy méretes bükkfát találunk. Kerülete, bár nem mértem meg pontosan, körülbelül 560 cm.
3,6 km-re. Először a tájban gyönyörködtünk, már csak ezért is megérte ideautózni. Kis forgolódás után meglett a doboz.
4,5 km-re. Ozsdolától keletre, a Kézdivásárhelyt Foksánnyal összekötő országút mellett, attól északra, valahol a Piliske-tető és az Ojtoz-forrás feje között egy 6,1 m kerületű tölgyfa található. Állítólag 500 éves.
5,5 km-re. Egy lapos dombtető, ahol egy szép tisztást találunk. A Piliske-tető Ozsdolától keletre található, a Kézdivásárhelyt és Foksányt összekötő 2D jelzésű országút, régi nevén Kádár-út mellett.
6,1 km-re. Ozsdola egy másik nevezetessége a Kőlik, amelyet 1896-ban W Hausmann említ, aki azt állítja, hogy a Kőlik földrengés által keletkezett. 1884-ben pedig Albert E Bielz által készített barlangleltárban is szerepel az ozsdolai barlang.
7,1 km-re. Megkozelitese legkonnyebben Ozsdola kozpontjabol a Moldova fele vezeto utat, a Kadar utat kovetve, majd leterve balra a Kopolno pataki erdoipari uton folytatva egeszen a Fajlo es Eges patakok osszeomlesi pontjaig, ugy jo 5 km-en at.  A ket vizfolyas kozott emelkedik a 974 m magas Varberc. Lehet, hogy a maci elvitte szedreszes kozben. Valóban alaposan belepték az indák a rejteket.
Kézdimartonosi feredő 8,9 km-re. A Martonosi-patak völgyfőjében édes-kénes, gyógyhatású ásványforrások vannak. Ezek táplálják a moldvai tájakon is ismert, kiváló gyógyhatású martonosi gyógyfürdőt, amelyet a berecki helyi tanács működtet. A Nagy Székely Kincskeresésre készülve, rejteni indultunk a Bereck és Kökös közötti útvonalon. Ha mar az igehez kozel kerultunk, ideje volt egy kis furdozesre is gondolni a mindszentek havaban. Érdekes rejtés, csodaszép hely.
10,2 km-re. Bereck után az Ojtoz-tető felé menet, az országút 77 és 78-as kilométerkövei között, bal oldalon egy obeliszk emelkedik. A helyet Körültájnak hívják. Ott voltunk a rejtésnél. Ismerjuk mar regtol e szereny es csendes emlekmuvet, a Moldovaba vezeto forgalmas ut mellett. Ez az SZNK plusz állomása.
10,4 km-re. Kézdimartonos Kézdivásárhelytől 12 km-re keletre, Bereck közelében, a Nagyhegy alatti völgyben fekszik. Régebb nagyon híres hely volt a "feredőjéről" is. Ott voltunk a rejtésnél. Ember küzdj és bízva bízzál, akkor is ha a kapu zárva. A falu alsó végén a Kápolnaszernek nevezett helyen a XVII-dik században kolostor állt, melynek nyoma nem maradt.
10,8 km-re. Ozsdola és Martonos között, egy dombon, a Kurtának nevezett helyen, van egy nagy, bár nem óriás méretű, de legendás kő. Nem könnyű megtalálni, mert sűrűn benőtte a cserjés.
10,8 km-re. Megtaláltuk a geodobozt. A bereckiek úgy tartják, hogy hétszer kell megkerülni, de térden, a várat, és akkor lehet hallani a pincéből a zenét. Az Ojtuz fele tarto muut jobb oldalan, a Leanyvar arka es a Kicsi Csura patakok kozott, 711 m magas kopasz hegyen emelkedik az a varteto amit a helybeliek Leanyvarnak neveznek.
Martonosról Ozsdola fele 10,8 km-re. A Felsőháromszék legfelső csücskében vándorolva megcsodáltuk a medencét Kézdimartonos és Ozsdola között félúton. Innen csodálatosan lehet látni a Perkőt és az összes falut, a Lemhényi Szent Mihály templomig, és a berecki hegyekig. Na meg ilyent, hogy elso legyek egy haromszeki rejteknel.
11,5 km-re. Bereck ezúttal sem tudta megszerettetni magát velem. Ott voltunk a rejtésnél.
Katolikus templom Bereck 11,6 km-re. 1426-ban Zsigmond király kiváltságokat ad Berecknek, hogy a határ menti helységbe települőket csábítson. Kedves kis város, szép és érdekes a környék. Ekkor szászok is települnek ide, ami bizonyossá teszi, hogy temploma is van, mert a szászok mind katolikusok voltak.
11,6 km-re. Ez az eroditmeny az egykori romai provincia keleti hatarat es az ott elvezeto kozlekedesi es hadi utat vedo romai taborok egyike volt. A helyszínre érkezve, először a román geojátszótér rejtését akartam megkeresni, mely az egykori római fürdő nyomainak közelében volt elrejtve. A szemben levő Leány várról nagyon jól látszanak ennek az erődítménynek a falmaradványai. Megtaláltuk. Berecktol eszak-keletre a Micskeberc nevezetu helyen, szabalyos negyszog alaku folderoditmeny all.
11,7 km-re. A műemléktemplom előtt, a harangtoronytól nyugatra található Szent László király mellszobra. Erdekes a rovasiras az "orokmecses" alatt. Ismet arra jartunk, a kapuban egy uj, gyonyoru Szent Laszlo szobor fogadott a felujitott templom elott. Misivel jártunk itt, barátaink ajánlása nyomán. Gelence Kézdivásárhelytől 9 km-re fekszik, itt található Székelyföld egyik leghíresebb műemléke, a 13-dik században román stílusban épített katolikus templom.
11,8 km-re. A patak közelében vannak az Angustia római kasztrumhoz tartozó fürdők nyomai. A mai napba ez is belefért a többi találat mellé.
12,6 km-re. Nem is tudtunk errol a templomrol, bar sokszor jartunk mar Gelencen.
Farkasvár Bereck 12,9 km-re. Ami nem mas, mint egy terasznyelv, amelyet a Sepsiszentgyorgy-Bereck vasutvonal vag keresztul. Bereckből hazafele tartva. Meglett. Keresunk egy dombszeru kiemelkedest.
Jancsó Benedek mellszobra Gelence 13 km-re. Jancsó Benedek mellszobra, 2001 - Gelence.
13,1 km-re. Bodor György mellszobra, 2004 - Gelence.
Márton Áron szobra Gelence 13,1 km-re. Márton Áron szobra, 2006 - Gelence.
Fekete János főesperes szobra Gelence 13,1 km-re. Fekete János főesperes szobra, 2007 - Gelence.
Szent Imre herceg mellszobra Gelence 13,1 km-re. Szent Imre herceg mellszobra, 2008 - Gelence.
13,4 km-re. A gelencei emlékházat szombaton, 2024 május 11-én nyitották meg, a jövőben skanzent, szabadtéri múzeumot terveznek itt kialakítani. Héjja István Gelence egykori adó- és közigazgatási jegyzője volt, tevékenyen részt vett az egyházi életben, és szolgálta a falu közösségét.
13,6 km-re. Bereck után áthaladunk az Ojtozi-hágón, majd szerpentineken ereszkedünk be az ojtozi szorosba. Már sokszor jártam a várnál. Nagyon benotte a gaz a varrom kornyeket. Felesegem es fiam segitsegevel megtalaltuk. Kézdivásárhelytől Moldva felé az ojtozi szoroson keresztül visz az út.
13,7 km-re. Gelence környékén nincs sok borvíz-, illetve gyógyforrás, viszont több édesvízi, ezért a településnek nincs népi gyógyfürdője. A Nádika feredő 2017-ben került megépítésre, a Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával.
14,2 km-re. Ott voltunk a rejtésnél. Megtaláltuk. Megtaláltuk. Székelyek Nagy Kincskeresése - 2-dik stáció - Lemhény - Falukapu.
14,4 km-re. Hódtanya vagy halastó? Lemhény határában nemrég halastó létesült. A kis patak medrén 3-4 kisebb gátacska van, a víztükör hosszan nyúlik el. Ev vegi seta alkalmaval megkerestuk, alkalmam volt kiprobalni a c. Már késő volt, sötétedéskor érkeztem a tavacskákhoz.
15,1 km-re. Ott voltunk a rejtésnél. Szép, rendezett a templom és környéke.
Nyujtódi panoráma 15,4 km-re. Na, ezt kerestem sokáig, hogy aztán rájöjjek, hogy üti ki a szememet. Mar kerestem egyszer de akkor megsotetettem es nem is eroltettem nagyon, hogy hol is van a doboz. Innen, a Perkőtől a Lemhény és Almás közti Szent Mihály-hegyig ellátsz. - Nepomuki Szent Janos szobra Haraly Harale 15,4 km-re.
15,4 km-re. A Gyilkos-kő a Gyilkos-szorosban, Kovászna és Bákó megye határán található. Nem tudom, hogy miért gyilkoskő, de gyilkosan szuszogtató és meredek az oda vezető út. Kiegészítettem a rejtekhely leírását. Mar reg szandekomban volt e rejtek megkeresese. Itt mészárolták le 1788-ban a törökök a székely helyőrséget.
Kalaszló vízesése 15,5 km-re. A Kalaszló vízesése egy két lépcsőből álló, összesen körülbelül 5 m magas zuhatag, amely a Kalaszló-patak Ojtoz folyóba történő beömlésénél alakult ki. Útban voltam hazafelé. Vegre elallt az eso is, elindultunk Ojtoz fele. Hazafele mi is megálltunk itt, megcsodáltuk a vízesést, de a bővizű, zubogó Kalaszlón nem tudtunk átkelni.
Csipkés népi feredő Zabola 15,5 km-re. A huszonharmadik Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kaláka alkalmával fürdő medence, fürdőház, lelátó építésére került sor. A Csipkés népi feredő Zabolán, a Csipkés tábor mellett található, 2018-ban építették meg.
15,6 km-re. Utolag kiegeszitenem a 2012-ben elhelyezett Lakoca rejtekhelyet. Sikeresen előkerült a doboz a (fenyőtű)kazalból, miután sikerült internetes segítséget kérni. A Háromszéki havasok egyik legjelentősebb csúcsa a Lakóca, 1776 m, Erdély és Moldova vizválasztója, bár a történelmi határ a Putna völgyén halad föl. - Putna vízesése 1 Vráncsai-havasok 16,1 km-re.
16,1 km-re. A Putna vízesés a Putna folyó bal oldalán, természetvédelmi területen található. A vízesés intenzív tektonikus folyamatok következtében alakult ki. Aki GPS nélkül jár rejteni, medvét lát az úton és rátromfol egy közeli dobozra.

Természeti értékek - Kovászna megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Kádár-út adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Különösebb élmények nélkül találtam meg ezt a dobozt, már esti sötétben. Egyszerűen felautóztam a harangláb közelébe az útelágazásig, és nyugodtan előkerestem a dobozt, mert nem volt senki a környéken.
 • De igen, bejelentették, "bbbisti" néven az előttem szólók. Csak elírtam a dátumot, nem emlékeztem már pontosan :) Van néhány képem, de egyiken sem látható teljes egészében a sziget, mivel általában a part mellett áll, néha össze is akad a partmenti bokrokkal, ezért történhet meg az, hogy ha valaki nem tudja pontosan, hol kell keresni, csalódottan távozik :) sajnos az említett "szigetúsztatásról" nincs kép.
 • Láp ide, láp oda, beslattyogtam a helyig, de sajnos a láda nincs. Száraz lábbal csak nagyot kerülve lehet odajutni, a palló végéről továbbmenve, majd balra visszakanyarodva.
 • Szép, impozáns templom, rendezett kertecskével.
 • A logbook kicsit el volt azva, hagytam szaradni par percet.Koszi a rejtest.
 • Megtalaltuk.
 • A kozelben lakom, ezert a helyet jol ismerem. Kiskoromban sokat jartam arrafele, megis csak a masodik alkalommal sikerult megtalalni.
 • Érdekes hely, jóval érdekesebb, mint távolról látva gondolnám. Előbb a dobozt kerestem meg, hogy utána nyugodtan bámészkodhassam.

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Kádár-út? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Kovászna megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.