Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Popovác-barlang - Turisztikai látnivalók <-- Bejelentkezés
 


Popovác-barlang turisztikai látnivalói

Popovác-barlang..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Popovác-barlang fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22826 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Popovác-barlang!

A legközelebbi település Krassóalmás, 5,35 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Popovác-barlang közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Levendula Krassóvár
Ferencfalva tava
Néra-forrás
Beganyiresd tava
Római katolikus templom Stájerlakanina Stájerok. A templom ajtaja nyitva volt, így sikerült képeket készítenem az üvegen keresztül.
Kemenceszék tava A közelben szénbányák és több cseppkőbarlang van.
Mozdonymúzeum Resicabánya Mozdonyok közt. Jó pár kilométer után tűző napsütés alatt érkeztem meg Resicabányára, és már nagyon szerettem volna tudni, hogy hol lesz a szállásom, de azért jó volt végignézni minden egyes mozdonyt, latolgatni teljesítményét, elképzelni, hogy kik tervezték, és építették meg, milyen körülmények között, és hol végezte munkáját. Resitza. Utban a Néra völgye felé meglátogattuk a resicai mozdonymúzeumot. Vonat. A doboz nem lett meg, viszont láttam sok mozdonyt.
Bizarr-vízesés Ménes-völgy Mindenekelőtt többet lát az ember belőle - egy, szerintem csodálatos barlangot és vízesést fedeztem fel nem messze az úttól.
Bigar-vízesés Szemenik-hegység Bigér. Az igazat megvallva valami másra számítottam. Jogos vagy jogtalan hírnév?. Kerékpár túrám egyik célja volt ennek a vízesésnek a megtekintése. Szép. Szép a vízesés, de gondolom még szebb amikor nincs ilyen szárazság. Hadd okoskodjak egy picit. István bejegyzésének címében feltett kérdés válaszírásra késztetett.
Kis-tó Oravicabánya
Danila-domb Vaskő Sportmászásra alkalmas hely, ugyanis egy több mint 50 m magas függőleges sziklafallal rendelkezik.
Constantin Gruescu ásványgyűjtemény Vaskő Itt, Koszti bácsi (nea Costica) több mint 2000 bányavirágot gyűjtött össze, Vaskő, Dognácska, Oravicabánya, Stájerlakanina, Újmoldova környékéről, de határon túlról is.
Őslénytani lelőhely Apádia
Török-híd Kákófalva Elődjét a törökök építették a 17-dik században.
Torony a Templom-dombon Kákófalva A település temetőjéhez tartozó, egykori templom maradványa.
Beusnica-vízesés Itt sem sikerült. Mivel nincs segítő információ, itt sem sikerült a dobozt megtalálni. Tufa. Na, ez szerintem szebb mint a Bigér, de ez nincs útban.
Bég Szeme-tó Bánság. Pontosabb leirás nélkül nem sikerült megtalálni. Ali baba. Gyönyörű tó, a lehetetlen zöld színével.
Örményesi-szoros Örményes A Teregova falutól északra található szoros mellett, Örményesnél is szép, vadregényes, epigenetikus szurdokvölgy alakult ki.
Teregova-szoros Örményes A Teregova szűk szorosán keresztül kapcsolódik északra a Teregova-felszín a Karánsebesi-medencével.
Ad Orientem-alagút Teregova A vasútvonalat, mely a Domásnya-hágó (Porta Orientalis, Keleti Kapu) közelében, északnyugatra körülbelül 1,6 km-re található, a nyugati világ és a Kelet fő összeköttetésének tekintették.
Római kasztrum Teregova A kasztrumot Mehádia és Tibiscum közé helyezték el, azon útvonal mentén, mely Dácia délnyugati határát jelentette.
Szentháromság sziklája Az újrarejtett ládát találtátok meg. Hát, ez volt a . Majdnem drive-in rejtés. A vasúti híd, illetve a Szentháromság sziklájának közelében, mindkét oldalon hatalmas parkoló áll rendelkezésre.
Vízimalmok Kismiháld Nevében a kicsinyítő képző Mehádiára utal - Mehadika hírnevét 14 vízimalmának köszönheti, melyek a 20-dik század elején épültek.
Mocsáros-vízesés
Porta Orientalis-hágó Domásnya A Keleti Kapu a Mehádiai-völgyet köti össze a Temes völgyével.
La Vaioaga-vízesés Bánság. A BEAC Bánsági túráján egyetlen találatunk. Dübörgő víz. Szerencsénk volt, hogy eddig esőkkel teli időjárásunk volt, mert a vízesések meg a patakok bő hozamúak, és látványos a megjelenésük.
Krajova-szoros Kiskirálymező A Kiskirálymező falutól nyugatra található Krajova- (Craiova, Globu) patak szurdoka gneiszben és palában alakult ki.
Néra alagútjai Alagutak. Szerintem jó helyen kerestem, csak nem eléggé. Bánság. Sajnos, nem találtuk, pedig elég sokáig keresgéltünk. Megtalálást segítő szöveges információ. Úgy néz ki nem olvastátok el a geodoboz megtalálását segítő szöveges információt. Érdekes hely. Szászkáról gyalogosan a Néra mentén vagy kocsival Potokon keresztül (aszfaltos úton) lehet a Bég és a Néra találkozásához jutni.
Őslénytani lelőhely Kiskirálymező Rétekkel és erdős részekkel borított domboldal, ahol a mészkövekben, agyagban és homokban, miocén időszakhoz tartozó ősmaradványokat lehet találni.
Ferenc József szobrának talapzata Karánsebes Ferenc Jóska. Az igazat megvallva, szerintem az öreg császár jobban nézett ki azon a talpazaton.
Vízimalmok Ógerlistye Folyamatosan zuhogó esőben. Nem kirándulni indultam, de erre vezetett az utam.
Szervesdi nárciszrét
Tibiscum római municípium Római. Igazából sokkal impozásabb építményekre számítottam.
Szervesd tava V@lybra_1. Miután leparkoltunk megkerültük a tavat.
Sebestorony Havas hegyek alatt. Fél óra gyaloglás után értünk fel a romokhoz. V@lybra_2. A szervesdi tó után megkererstük a Sebestoronynál elrejtett dobozt is.
Római erődítmény Mehádia
Fekete-szakadék Mehádia
Szerelem-alagút Obrézsa Sínek. Csodálkozom, hogy egyáltalán még létezik a sínpár.
Nagy-Szviniecsa-csúcs Almás-hegység
Miháld vár Mehádia Mehádia a Belaréka-patak völgyében, Orsovától 23 km-re nyugatra, Herkulesfürdőtől 11 km-re északnyugatra fekszik.
Mezősomlyó
Kis-havas Szárkő V@lybra_3. A túránk legmagasabban fekvö dobozát a Kis-havasi kereszt alatt találtuk meg.
Szárkő-hegység A Szárkő név az ómagyar szár szóból ered, kopaszkövet jelent.
Gőzölgő-barlang Herkulesfürdő Szauna. Tényleg nagyon profi a hely.
Rablóbarlang Herkulesfürdő Hűsülő. Talán lehetne egy kicsit célratöröbb a segítség, mert ez így GPS-nélkül elég tág. Félkész ládaoldalak. Sajnálom, hogy félkész ládaoldalakat fogtatok ki.
Vasútállomás Herkulesfürdő Bánság. Az állomást nem hiába tartják a Monarchia legszebb vasutállomásának. Megvan. E Még müködik. Miután egy órát töltöttünk Herkulesfürdön barangolva, megnéztük az állomás barokk épületét is.
Vízesés Német-völgy A 30 m magas vízesés román neve Buraul Mare.
Fehér kereszt Félkész állapotban levő ládaoldal. Ez most még csak egy félkész állapot.
Rosec-vízesés Szép hely csak kicsit száraz. Voltunk a vízesésnél, vagyis a GPS szerint.
Serban barlangja

Természeti értékek - Krassó-Szörény megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Popovác-barlang adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Popovác-barlang? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8238 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Krassó-Szörény megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3759 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.