Cycle Map Tau Bistra Sugag - környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe - Fehér megye

Oasa-tó - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Oasa-tó

Oasa-tó

Az Oasa-tó a legnagyobb mesterséges vízgyűjtő tó a Sebes völgyében...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Oasa-tó képtárból:

Oasa-tó - 2
Oasa-tó - 2
Oasa-tó - 3
Oasa-tó - 3

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Oasa-tó rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Lépjél be a virtuális kincskeresők titokzatos területére, és keresd meg a Rejtekhely-keresés Erdélyben geojátszótér itt elrejtett geodobozát!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Boli-barlang 1 27.62 km-re - A Boli-barlang Petrozsénytól 6 km-re, északra található, azon az úton, mely Hátszeg vidékét a Zsil völgyével köti össze. * Zosim Oancea üvegikon-múzeum Szibiel 30.5 km-re - Szibielben, a templom mellett található Románia legnagyobb üvegikon-múzeuma. * Szebenvár 32.94 km-re - Nagyszebentől nyugatra, 15 km-re távolságra fekszik Orlát község. * Kakucs vára 33.13 km-re - * Ósebeshely vára 34.78 km-re - * Krivádia-szoros 34.91 km-re - * Krivádia vártorony 34.97 km-re - Krivádia községtől délre fekvő Gyálu-Babi dombon magasodó erődítményről korábban úgy tartották, hogy egy római őrtorony maradványa. * A mennyország kapuja 35.09 km-re - Fégyér faluból indulva, egy körülbelül 11 km hosszú kavicsos úton juthatunk el Románia egyik legfestőibb helyére. * A víznyelő felett 35.46 km-re - Románia egyik legfestőibb helye, egyik legszebb tanyavilága, a fotósok paradicsoma, a Fundatura Ponorului nevű falu.

Néhány székely szó jelentése:
Gübbögtetni = Belemártogatni, belenyomni a vízbe. Gübe = Gübés hely, patakmélyedés, csorgó alatti rész. Gübü = Gödör. Gübül = Kever. Gugyi = Kifőzésre kész erjedt cefre. Gügyü = Cibere híg lekvárfőzéskor. Gujafa = Aprított tűzifa. Gujbi = Kék női blúz gyapjúból vagy flanelből. Gúnya = Ruha.

- Szeben megye

Turisztikai látnivalók a közelben


Csindrel
Csindrel 13.86 km-re. A Csindrel-hegység (Szebeni havasok) egy hegycsoport, a Déli-Kárpátokban, a Páring-hegység csoportjának észak-keleti részén.
Rozdesti-csúcs
Rozdesti-csúcs 19.63 km-re
RH1847 Rozdesti-csúcs Szebeni-havasok
Hőség-domb kőtojása
Hőség-domb kőtojása 23.04 km-re
RH1858 Hőség-domb kőtojása
Negoveanu gyüjtőtó
Negoveanu gyüjtőtó
A Cód (Sadu) patakon a Berbécsnyak (Gatul Berbecului) szorosra épített duzzasztógát az ország egyik legrégebbi hidroenergetikai létesítménye.
Kis-Páreng
Kis-Páreng 24.41 km-re. RH1355 Kis-Páreng
Urdele-vízesés
Urdele-vízesés
A La Vulpita-vízesés egy vízesés sorozat a Transalpina mellett, A Nagy-Muntinu csúcs és az Urdele-hágó között, az Urdele-patakon.
Carja-csúcs
Carja-csúcs
A petrozsényi sítelep fölé magasodó hegyes Carja-csúcs, a maga 2405 méteres magasságával, a Páreng-hegység negyedik legmagasabb pontja.
Galcescu-tó
Galcescu-tó
A Galcescu- vagy Calcescu-tó a Páring-hegység legnagyobb glaciális tava.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.