Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Evangélikus templom - Küküllőmagyarós

Evangélikus templom - Küküllőmagyarós


A Küküllőközi dombvidék területén, a Magyarós-patak mentén fekszik Küküllőmagyarós helység. Középkori templomáról nem rendelkezünk okleveles említéssel. A korábbi templomból származik a torony. Ezt a templomot a 16. században átépítették.

A templomot egy lapos kövekből, valamint téglából épített védőfal veszi körül. Ennek nyugati része, a kaputoronnyal feltehetően  a 16. századból származik A háromszintes kaputorony a felirat szerint 1725-ben és 1814-ben lett felújítva.(forrás: Karczag Ákos-Szabó Tibor - Erdély, Partium és a Bánság erődített helyei)

***
További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély és Székelyföld látnivalói

Keressétek meg a Evangélikus templom Küküllőmagyarós rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc