Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Szászújfalu

Szászújfalu


Szászújfalu templomának tornya a nagydisznódihoz hasonló, alatta a félköríves kapu befalazva maradt meg. A torony nyugati falán levő késő román kori féldombormű egy püspököt ábrázol, a másikon oroszlán, amint emberforma alakot nyel le; a gonosz lelket szemlélteti. A szentély külső falán, a gyámköveken kőből faragott állati és emberi alakok láthatók.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Bejárat
Bejárat
Püspököt ábrázoló féldombormű
Püspököt ábrázoló féldombormű
Oroszlánt ábrázoló féldombormű
Oroszlánt ábrázoló féldombormű
Erődítmény
Erődítmény
3943
3943
A templom épülete
A templom épülete
Feltört ajtó
Feltört ajtó
Szószék
Szószék
Oltár
Oltár
A hiányzó orgona
A hiányzó orgona
Óramű
Óramű
Szászújfalu 1
Szászújfalu 1

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Szászújfalu rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.
Az előfizetésről


Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Dolmany
 • Veresmart templom
 • Rothberg Veresmart vara
 • Hermany
 • Falkenhayn torony

 • Hozzászólások

  Pixel
 • A dobozt nem találtuk

  A dobozt nem találtuk meg...
 • Talán sikerül

  Talán sikerül így is egy picit felhívni a templomra a figyelmet...
 • Megtaláltam fent a dobozkát

  Kár a templomért, be van törve a kapu, döl össze sok minden...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc