Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Katolikus templom - Székelypálfalva

Katolikus templom - Székelypálfalva


A Farkaslakáról Korondra vezető útról, a Kalonda aljában balra útelágazás vezet Énlaka felé. A két Kükülló között, az út mentén, a Firtos-hegy lábánál, egy sor település található. Az  első település Székelypálfalva. Keletkezése Farkaslakához kötődik, közigazgazásilag is Farkaslaka községközpont faluja.

1455-ben Pálfalva néven jelentkezik az oklevelekben, 1567-ben a regestrum 6 kapuval jegyzi. 1602-ben Pálfalvának írják. A hagyomány úgy tartja, hogy a falu végén, a Firtos felé vezető út mentén, a temető alsó részén egy régi templom állott. 1661-ben, az akkori tatárbetörés alkalmával pusztult el. Ugyanott újjáépítették, de később a faluban...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Katolikus templom Székelypálfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Kalonda teto
Likasko Korond
Korondi kilato
Reformatus templom Kecset

Hozzászólások
Pixel
Befalazva...
Rejtés...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc