Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Bojzás-forrás - Marosfő

Bojzás-forrás - Marosfő


A Bojzás-forrás Marosfő pompás bükkerdejének öléből ered. Különösen tavasszal vagy ősszel érdemes egy erdei sétát tenni a forrásig. A környéken itt nyílik legkorábban a hóvirág, a farkasboroszlán, a csillagvirág és a májvirág.

Gyergyószentmiklós felől, balra, a második a Bojzás utca. Miután a harangláb dobozkáját megkeressük, folytathatjuk utunkat a bükkerdő irányába.A vasúton átkelve elérjük az erdőt. Ha balra kanyarodunk, az erdőszéli úton  a forráshoz érünk. Autóval is ide lehet jönni, de sokkal kellemesebb gyalog. A forrás fölött...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A csorgó
A csorgó

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Bojzás-forrás Marosfő rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Tinkak
  • Szem gyogyforras
  • Maros forrasa
  • Piheno a Fekete-rez fele
  • Sugo

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc