Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Abásfalva

Abásfalva


Miután elhagyjuk az Ilona völgyét Homoródfürdő felől Szentmárton fele jövet, két falu esik utunkba, Homoródkeményfalva és Abásfalva. Két, a múltból itt felejtett kis falu, ahol mindmáig alig-alig tudtak valamennyit rombolni a modern világ civilizációs vívmányai, és éppen ezért még hű képét nyújtják az évszázadokkal ezelőtti székely társadalomnak, életformának, építkezésnek és kultúrának.

Abásfalva a második, és aki csak a falu külső határát érintő úton tovább megy Szentmárton fele, nem is sejti milyen rendkívüli élményeket nyújt a település az oda betérőnek. Az építkezésben jól érződik a szász behatás, hasonlóan a szomszédos településekhez itt is jellemző a magas széles falu, a házzal egybeépített, mondhatni...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
templom
templom
A millenniumi emlékmű
A millenniumi emlékmű
Régi ház
Régi ház
Abásfalvi ház
Abásfalvi ház
Homlokzatra írt intő szó
Homlokzatra írt intő szó
Kőből faragott kapuláb - 1
Kőből faragott kapuláb - 1
Kőből faragott kapuláb - 2
Kőből faragott kapuláb - 2
Faluközpont
Faluközpont
A falu szélén
A falu szélén
Abásfalvi ház
Abásfalvi ház
Utcarészlet
Utcarészlet
Temető
Temető

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Abásfalva rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Soskut Homorodalmas
 • Varhegy Homorodalmas
 • Kobanya Homorodalmas
 • Katolikus temeto Homorodalmas
 • Foldvar Homorodalmas

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Őszi séta I

  Gyönyörűszép őszi idő volt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc