Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kóta köve - Jávárdi

Kóta köve - Jávárdi


Jávárdi Gyimesközéplok Hidegség nevű falurészének egy utcája. A Jávárdi patakának északi részén húzódó hegyén, közel a kápolnához található a Kóta köve. Körülötte pásztorszállások, úgynevezett kalibák vannak. Az itt tartózkodó pásztorok érdekes történeteket, ún. igaztörténeteket mesélnek a Kóta köviről.

A Kótaköve környékén sok épület volt, de most már sok hiányzik belőlük. Az a sok kicsi, apró épület úgy nézett ki, mint egy kis falu. E kis faluban voltak legjobban összetömörűlve a pásztorok. No, ha az asszonyok nem is tudtak egyebet csak fonni s fonni, s fonni, a férfiak tudtak faragni, mivelhogy a bükkfának a tövin...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés

Keressétek meg a Kóta köve Jávárdi rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Szent Peter es Pal kapolna
Javardi teto
Bagolyko Javardi
Szakadat-mezo keleti resz

Hozzászólások
Pixel
Pásztorkutyák...
Geodoboz és pásztor-túrabot...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc