Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Apáca temploma

Apáca temploma


Apáca egy barcasági magyar falu, lakói lutheránusok. Itt született Apáczai Csere János 1625-ben.

1460-ban Apáczija néven írják a források. 1519-ben Apácza, 1539-ben Villa Monialis formában fordul elő. Középkori templomáról 1427-ből van adat. A régi templom 1794-ben a faluval együtt tűzvész áldozata. Új templomot építenek. A falu neve apácakolostorra utal, de erről egyetlen oklevél sem emlékezik meg. A falu déli felében viszont...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Apácai Csere János szobor
Apácai Csere János szobor
A templom
A templom
A templom
A templom
A templom belseje 1
A templom belseje 1
A templom belseje 2
A templom belseje 2
A templom belseje 3
A templom belseje 3
A templom belseje 4
A templom belseje 4

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Apáca temploma rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • Feketevar Apaca
 • Unitarius templom Nagyajta
 • Boloni halastavak
 • Unitarius vartemplom Bolon
 • Reformatus templom Bolon

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Szimpatikus templom

  Érdemes meglátogatni, egy szimpatikus kicsi templom, s még nyitva is volt...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.05 másodperc