Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Kisvasut hidja Maroskeresztur
Marosvasarhelyi Csernobil
Panorama Maroskeresztur
Teglagyari to

Hozzászólások
Közel van...
Már csak egy geodoboz...
Így könnyű...


Knöpfler kastélykert - Maroskeresztúr

Knöpfler kastélykert - Maroskeresztúr


Maroskeresztúr egykori kastélyát Knöpfler Vilmos építtette, aki országgyűlési képviselő, és a marosvásárhelyi kórház alapítója volt. A kastély a 19. század közepén épült, és 1932-ben leégett. Egyetlen gazdasági épület áll még a kastély melléképületeiből, az Iskola utca 139 szám alatt. A hajdani kastély udvarán ma utcák vannak házakkal, és egy ortodox templom is itt kapott helyet.

A kastély parkjának egy része 20 évvel ezelőtt még emlékeztetett a régi szép időkre. Megvolt a tó, amelyen télen a helybéli gyerekek korcsolyáztak, egy forrás, és néhány díszfa, mindez a Maros partján, egy nagyon szép helyen. Ezt az utolsó megmaradt emléket mára már szinte megközelíthetetlenné tette egy juhász, aki pont oda telepedett a tanyájával,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Turista látnivalók

Keressétek meg a Knöpfler kastélykert Maroskeresztúr rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc