Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Melegvíz-forrás - Háromkút

Melegvíz-forrás - Háromkút


Háromkút egyik csodája a Melegvíz-forrásnak nevezett bővizű karsztforrás, amely a majd 1800 m magas Hagymás- hegység lábánál tör a felszínre és a kristálytiszta vizű Kisbékás-patakba ömlik. A forrásból kiömlő víz azonmód egy bővizű patakot alkot. Ez a vízhozam a magyarázata annak, hogy ez a forrás a legnagyobb hidegben sem fagy be, ezért nevezik a helyiek Melegvíz-forrásnak.

A forrás és a föléje emelkedő fenyvesek, sziklák a Nagy- Hagymás Természetvédelmi terület részét képezik. Háromkút a Gyilkos- tótól 15 km- re található, a Kis- Békás felső szakaszán. Megközelíthető Hidegség irányából is. Nevét három, egymáshoz közel álló forrásról kapta. A falu lakói túlnyomórészt gyimesi csángók,...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Túrázás Erdélyben

Keressétek meg a Melegvíz-forrás Háromkút rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Felso mezo
Haromkut forras
Pasztorko
Egyesko vasalt maszout

Hozzászólások
Pixel
Miben mérve?...
A forrás mögött feltételezett barlangrendszer...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc