Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Kopjafás építmények - Székelyudvarhely

Kopjafás építmények - Székelyudvarhely


Székelyudvarhely déli bejárata a Csicser és a Mondó-hegy között, a Nagy-Küküllő völgyében található. A városnévtáblán kivül két kopjafás építmény is található itt.

Az egyik egy 3 m magas, 4 m széles építmény, két kopjafával, melyek a férfit és nőt szimbolizálják. Talán nem tűnik fel egyből, de megfigyelhető a kőfalon a város kommunizmus ideje alatt használt címerének helye. Mivel a székely hagyomány szerint csak a sírokra állítanak két kopjafát, a 15 méterrel távolabb található másik városjelző építményre...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
A városhatár 2
A városhatár 2
Településjelző tábla
Településjelző tábla
Városcímer
Városcímer
Jézus-kápolna
Jézus-kápolna

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Kopjafás építmények Székelyudvarhely rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
  • Jezus kapolna
  • Rakoczi erdo Szekelyudvarhely
  • Budvar
  • Marton Aron ter
  • Vasszekely

  • Hozzászólások

    Pixel


    A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc