Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Király kútja - Virágos Vész

Király kútja - Virágos Vész


Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is. Gróf Teleki József 1799. évi útleírásában ezt írja: ... egy más oldalon vagyon egy más forrás, amelyet királly kutjának neveznek... Mellette egy kőtáblán találtunk valami írást, de el nem olvashattuk. Az a tradicio van a nép közt, hogy egy Magyar Királly vadaszotjában itt ebédelt és hogy innen vette nevét a forrás.

A Király kútja valójában a régi Római útnak is nevezett Mária ösvény mellett található, mostanra eléggé elhanyagolt állapotban leledzik, hogy ne mondjam hogy tele szeméttel.Orbán Balázs a leírásaiban két helyen is említ a Hargitán, Király kútja nevű forrást. Leírása szerint a Béla várával összeköttetésbe hozott Király kútja...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Király kútja
Király kútja

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a Király kútja Virágos Vész rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.04 másodperc