Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Banyaureg Gyepu patak
Kekvize forrasa Szentegyhazasfalu
Regi kokereszt Gyepu patak
Punkosdi rozsa a Hargitan

Hozzászólások


Király kútja - Virágos Vész

Király kútja - Virágos Vész


Feliratos, epigráfiai emlékekre bukkanhatunk még az erdők mélyén is. Gróf Teleki József 1799. évi útleírásában ezt írja: ... egy más oldalon vagyon egy más forrás, amelyet királly kutjának neveznek... Mellette egy kőtáblán találtunk valami írást, de el nem olvashattuk. Az a tradicio van a nép közt, hogy egy Magyar Királly vadaszotjában itt ebédelt és hogy innen vette nevét a forrás.

A Király kútja valójában a régi Római útnak is nevezett Mária ösvény mellett található, mostanra eléggé elhanyagolt állapotban leledzik, hogy ne mondjam hogy tele szeméttel.

Orbán Balázs a leírásaiban két helyen is említ a Hargitán, Király kútja nevű forrást. Leírása szerint a Béla várával összeköttetésbe hozott...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdélyi túracélpontok

Keressétek meg a Király kútja Virágos Vész rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.02 másodperc