Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Vashámor - Szentkeresztbánya

Vashámor - Szentkeresztbánya


Az egykori Vlahicai Vasipari Vállalatnak egy egyedi ipartörténeti érték volt a birtokában, a 19. században épült szentkeresztbányai vashámor. Az oda tévedt kíváncsiskodókat Vigyázat, omlás veszély - Vigyázat, veszélyesen mély gödör feliratú táblák figyelmeztetik a veszélyre.

A szentkeresztbányai vasgyártás a lövétei vasművességből indult 1836 után, s modern vasiparrá fejlődött. Az 1848–49. forradalomban hadiipari szerepet kapott. Ezután az üzemet kézről kézre adják a tulajdonosok, majd 1948-ban államosítják. 1968 után a műemlékvédelmi bizottság segítségével restaurálták, és élő múzeummá alakították...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély kirándulóhelyei

Keressétek meg a Vashámor Szentkeresztbánya rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Angyaljaras Szentegyhazan
Ordog-to Szentegyhaza
Moly-to Szentegyhaza
Szelterszfurdo

Hozzászólások
Pixel
Omladozik...
Szomorú látvány...
Romok...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc