Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


Régi kőkereszt - Gyepü-patak

Régi kőkereszt - Gyepü-patak


A Csíkszereda - Székelyudvarhely közötti országút déli oldalában levő parkoló mellett, közel ahhoz a kanyarhoz, amely alatt a Gyepü-patak átfolyik az országút alatt, egy régi, több mint százéves kőkereszt árválkodik az oldalban. Többé-kevésbé jól kibetűzhető feliratán puskagolyó nyoma éktelenkedik.

Ha jól olvastam ki, a felirata a következő: Vándor állj meg Véres a föld melyen állsz Hol utad vezet K.Vásárhelyi polgár Jancsó Ferencz Itten veszett 1860 május 26 szekerétől összezúzva életét kioltva Itt veszítette életét vérző szívű neje Nagy Károly könnyek között emeltette Állíttatott 1899 ... adótiszt Jancsó János...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Kincskeresés Erdélyben

Keressétek meg a Régi kőkereszt Gyepü-patak rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
Pixel
Punkosdi rozsa a Hargitan
Banyaureg Gyepu patak
Opalbarlang
Kalibasko Gyermekvilag

Hozzászólások
Pixel
Sötétben...
Félig tél van...
Kereszt...


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.03 másodperc