Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

  Főoldal  Android alkalmazás  Rejtekhelyek a térképen  Kapcsolat  Belépés  

Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Regisztráció

Rejtekhelyek a közelben
I. Vilaghaborus emlekmu Lovete
Paplaz
Holloko Homorodkemenyfalva
Moly-to Szentegyhaza

Hozzászólások
Nyílik a nárcisz, a kosbor...
Öt csillagos látvány...


A lövétei suvadás

A lövétei suvadás


Lövétén először 1913-ban indult meg a föld, majd 1970-ben megismétlődött, jelentős anyagi károkat okozva, falurész tünt el következtében, és új negyed alakult. A lövétei 1970-es földcsuszamlás károsultjai azóta új utcasort építettek maguknak az ún. Újnegyedet, a Kutyadomb környékén azonban még mindig csúszik vagy csúszhat a föld.

Lövétén 1913-ban végbement lejtős tömegmozgás a völgy nyugati lejtőjén, a község északi részén történt (Pósfalutól délnyugati irányban). A mozgó föld területe kb. 1 km² (1000 m hosszú és 900 m széles). A Pokol-Láz hegyhát 877 m magas fennsíkját 50-80 m vastag andezittufa és breccsa rétegsáv borítja, mely kék...

További részletek (gps koordináták, térképek, leírások, fényképek) regisztráció után.

A Rejtekhely-keresés Erdélyben közösségépítő játszótér. Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre. Erdély rejtett látnivalói

Keressétek meg a A lövétei suvadás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely.ro, bár szintén geojátszótér, nem a nemzetközi alapjáték, a geocaching helyi játszótere. Egy másik kincskereső játék, amelyben a "kincs" Erdély történelmi és kulturális öröksége, természeti látnivalói, és nem valamilyen kincsszerűséggel felruházott tárgy.

Regisztráció
 


A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Hasonló játék, mint a geocaching. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Tárolás Promotii Mobila Támogatás Furniture Deal Oldalkészítés: 0.03 másodperc