Pixel
Rejtekhely.ro Geotrekking Erdélyben - Geotrekking

 


A lövétei suvadás

A lövétei suvadás


Lövétén először 1913-ban indult meg a föld, majd 1970-ben megismétlődött, jelentős anyagi károkat okozva, falurész tünt el következtében, és új negyed alakult. A lövétei 1970-es földcsuszamlás károsultjai azóta új utcasort építettek maguknak az ún. Újnegyedet, a Kutyadomb környékén azonban még mindig csúszik vagy csúszhat a föld.

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.
Kapaszkodás
Kapaszkodás
Még nem adom fel
Még nem adom fel
Fakereszt
Fakereszt
Lövétei Suvadás
Lövétei Suvadás
A Suvadás távolról
A Suvadás távolról
Izompacsirta selfie
Izompacsirta selfie
Sziklakert tornyocskákkal
Sziklakert tornyocskákkal
50 m magas sziklafal
50 m magas sziklafal
A kisebbik suvadás
A kisebbik suvadás
7881
7881
7882
7882
Lövéte a magasból
Lövéte a magasból

Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Regisztráljatok a játszóterünkre.

Keressétek meg a A lövétei suvadás rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

Miért érdemes regisztrálni? A támogató tagok számára elérhető szolgáltatások: Keresés kulcszóra és adott koordináták körül, Utolsó megtalálások és hozzászólások, A rejtekhely követése, Megjelenítés OpenStreetMap térképen, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen, Egyéb térképek (Román katonai térkép, RGB ortófotó térkép, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás előrejelzés, Meteoblue térkép, Webkamerák, OpenTopoMap), Gps koordináták ajánlott és egyéb formátumban, Koordinátáinak letöltése .gpx formátumban, Közeli és meg nem talált rejtekhelyek, Android alkalmazás, Segédpontok .gpx formátumban.

Turisztikai látnivalók a közelben

Pixel
 • I. Vilaghaborus emlekmu Lovete
 • Paplaz
 • Holloko Homorodkemenyfalva
 • Moly-to Szentegyhaza
 • Ordogarok

 • Hozzászólások

  Pixel
 • Nyílik a nárcisz, a kosbor

  A lövétei Nagy Suvadás felett nagyon szép nárciszmező található, és az oldalban kifele, ha a Várhegy felől közelítjük meg, vagy Keményfalváról ha kimegyünk a tetőre, és onnan indulunk a Suvadás fele a kosborban gyönyörködhetünk, meg a szép kilátásban...
 • Öt csillagos látvány

  Bár a mai kincskereső kirándulás útvonala Lövétén vezetett keresztül, a Suvadás nem volt mára betervezve...


 • A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2022 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói. Oldalkészítés: 0.11 másodperc