Cycle Map, környékbeli, gyaloglásra és kerékpározásra alkalmas utak térképe

Barlangsír - Kerlés - Rejtekhely - Kapcsolat - Bejelentkezés
 

Barlangsír - Kerlés

Barlangsír - Kerlés

Kerlést elhagyva a Sajósárvár felé vezető út bal oldalán egy kanyarban meredek sziklafalban furcsa nyílások tátonganak...

További részletek (gps koordináták, térképek, részletes leírások és hozzászólások, nagyobb méretű fényképek, keresési lehetőség) regisztráció után.

***

Néhány kép a Barlangsír - Kerlés képtárból:

9322
9322
9308
9308
9309
9309
9310
9310

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a rejtekhelyhez tartozó fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, illetve Erdély természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

Keressétek meg a Barlangsír Kerlés rejtekhelyet, fedezzétek fel az általunk bemutatott szép és érdekes helyeket!

A Rejtekhely-keresés Erdélyben nagymértékben megkönnyíti a közeli turisztikai látnivalók azonosítását, a rejtekhelyek keresését, illetve a megtalálások bejelentését.


Érdekes helyek a közelben:
* Református templom 2.35 km-re - 1243-ban jelentkezik az okiratokban egy Chegetelke megnevezés, de Györffy szerint az oklevél nem hiteles. * Bethlen-kastély 3.08 km-re - Az árokalji Bethlen-kastély az egyetlen mór-bizánci stílusú kastély Erdélyben. * Egykori evangélikus templom 3.27 km-re - Egykori evangélikus templom, ma Keresztelő Szent János ortodox templom. * Evangélikus templom 11.18 km-re - Erdély egyik legkorábbi épen maradt temploma. * Nárciszmező 13.11 km-re - A Nemegye (Nimigea) községhez tartozó Szamosmagosmart (Mogoseni) falu határában található egy 6 hektáros nárciszmező. * Bornemisza-kuria 23.71 km-re - * 600 éves mocsári tölgy 24.19 km-re - A paszmosi mocsári tölgy a helybéli Teleki kastély mögött, 25 m-re található. * Teleki-kastély 24.26 km-re - * Vörösfenyő erdő Paszmos 24.58 km-re - * Református templom 27.65 km-re - * Kornis-kastély 29.9 km-re - Déstől három kilométerre délkeletre Szentbenedeken található a Kornis család reneszánsz stílusban épült kastélya. * A hivatkozások regisztrált felhasználók számára elérhetőek, bejelentkezés után.

Néhány székely szó jelentése:
Krutyog = A vizzel telt bocskor vartyog, krutyog. Kucorog = Kuporog. Kujak = Ököl. Küjjel = Kinn. Kukuk virág = Berki-szellőrózsa. Kukuri = Teknővakarékból készült és sütött köralakú sütemény. Kuncog = A vízibéka hangja. Kurtafarkú kigyó = Keresztes vipera, melynek a farka rövid. Kürti = Női téli flánelblúz. Kürtő = Kályhacső.

Turisztikai látnivalók a közelben


Az arborétum tulipánfái
Az arborétum tulipánfái
Az Árokalja faluban található Bethlen-kastély egy kb.
Árokalja vára
Árokalja vára
A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Árokalja község.
Sajómagyarosi vár
Sajómagyarosi vár
A Borgói-hegység nyugati lábánál húzódó, a Nagy-Szamos, Sajó és Beszterce által határolt dombvidéken, az északkeletről érkező Csetátye-patak mellett fekszik Sajómagyarós község.
Várhegy
Várhegy
A Mezőség északi felében, a Szamosmelléki dombvidék Sajói ágában, az itt északnyugatra tartó Sajó bal partján fekszik Szeretfalva község.
Szakadék kőbabákkal
Szakadék kőbabákkal
Különleges formájú homokkövek látványában gyönyörködhetünk Besztercétől 17 km-re, Szászrégen irányába, a DJ154 jelzésű útvonalon, Bilak, románul Domnesti, település előtt, az út bal oldalán.
Kiszsolna
Kiszsolna
Besztercétől mindössze 8 km-re délre fekvő, egykor többségében szászok lakta település temploma a 14.
Bálványosváralja
Bálványosváralja
A Mezőség északii felében, a Szamosmelléki dombvidék Bethleni ágában, a Bandó (Baruló, Nyíres, Magyar, Csabai) - patak mellett fekszik Bálványosváralja falu.

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes helyekről a közelben? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!


Felhasználóink lehetőségei


 • Hozzászólás és bejelentés
 • Keresés kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Rejtekhelyek adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • OSM, Katonai térkép, RGB ortófotó, Csúcskereső, Túraútvonalak, Időjárás
 • Gps koordináták több formátumban
 • Koordináták és segédpontok letöltése
 • Szeretnél hozzáférni a felsorolt lehetőségekhez? Az első lépés a regisztráció.


Néhány hozzászólás


  Sikerült eljutni a bemutatott helyre? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2023 Rejtekhely.ro Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön és Erdélyben. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld és Erdély látványosságai, látnivalói.