Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Félixfürdő - Turisztikai látnivalók - Bejelentkezés/Regisztráció
 


Félixfürdő turisztikai látnivalói

Félixfürdo Nagyváradtól 8 km-re fekszik, a nagyváradiak népszeru üdülohelye...

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - bejelentkezés után.

***

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Félixfürdő fotóalbumba! A Rejtekhely képtárában már összesen 22626 fényképet tudsz megtekinteni.

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Félixfürdő!

A legközelebbi település Félixfürdő, 0,44 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Félixfürdő közelében?
- Püspökfürdő 1,3 km-re. Nevezetessége a termálvizu tóban nyiló tündérrózsa.
- Betfia-zsomboly Somló-hegy Betfia 3,3 km-re. A Somlyó-hegy fél hektáron elterülő paleontológiai védett terület, Betfia falu határában.
- Betfia kilátótorony Somló-hegy Betfia 3,5 km-re. Betfia kilátótorony, Betfia-zsomboly, Somló-hegyi őslénytani lelőhely.
- A nagyváradi vár 6,9 km-re. 1241-ben földvár állt ezen a helyen faépítményekkel. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatti nosztalgikus séta alatt találtam rá a geodobozra.
- Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium Nagyvárad 7,5 km-re. Emanuil Gojdu Nemzeti Kollégium - Nagyvárad, 1895 1896, középület.
- Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Kara 7,5 km-re. A Nagyváradi Egyetem Gyógyszerészeti Karának épülete, az egykori Kereskedelmi Csarknok.
- Gomba-kilátó Nagyvárad 7,6 km-re. Nagyváradi Macskadomb - Innen nagyon szép körképet láthatunk Nagyváradról és környékéről.
- Fuchsl palota Nagyvárad 7,6 km-re. Fuchsl-palota - Nagyvárad, 1902 1903.
- Görög katolikus papnevelde Nagyvárad 7,7 km-re. Görög katolikus papnevelde - Nagyvárad, 1846 1928, középület.
- Garasos hid emlektablaja Nagyvarad 7,7 km-re.
- Zöldfa fogadó Nagyvárad 7,7 km-re. Zöldfa fogadó, Nagyvárad, egykori vengéglátó egység, 1760.
- Garasos híd Nagyvárad 7,7 km-re. Kábeles híd - Megkerült egy filmes geodoboz ami kikandikált a rejtekhelyről.
- Millenniumi emlekoszlop Nagyvarad 7,7 km-re.
- Kocka alakú lombkoronák Nagyvárad 7,7 km-re. Állítólag ez az első ilyen megoldás az országban, a nagyszebeni Acélmunkások utcában terveznek még hasonlót.
- Fekete Sas fogadó Nagyvárad 7,8 km-re. Fekete Sas fogadó - Nagyvárad, 1909.
- Ady Endre emlékmúzeum Nagyvárad 7,9 km-re. A park közepén lévő kicsiny emlékmúzeumot 1957-ben létesítették, abban az épületben, amelyikben a múlt századi "Mülleráj" üzemelt. Nosztalgia - Váradi tartozkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében kaptam meg a geodobozt.
- Szigligeti Színház Nagyvárad 8 km-re. A Fellner-Helmer bécsi tervezőintézet tervei alapján, 1899-ben kezdik el a színház építését neoklasszicista homlokzatú, neorokkokó belsejű stílusban. Nosztalgia - Váradi tartózkodásom alatt egy nosztalgikus séta keretében, kicsit rázósan, de sikerült előkotorni a dobozocskát.
- Szent Anna-Orsolyita rendi templom és egykori apácazárda Nagyvárad 8 km-re. A zárdát Szentzy István babolcsai apát és váradi kanonok alapítványának segítségével építették 1771-74-ben, majd 1858-ban bővítették és homlokzatát gótizálták.
- Szigligeti Ede emlektabla Nagyvarad 8 km-re.
- Ady Endre Nagyvarad 8 km-re.
- Megyei Kórház Nagyvárad 8,1 km-re. Megyei Kórház, egykori Pénzügyi Palota, épült 1806-ban - Nagyvárad.
- Szentlélek kiáradása plébániatemplom kertje Nagyvárad 8,1 km-re.
- Partiumi Keresztény Egyetem Nagyvárad 8,3 km-re.
- Petőfi Sándor mellszobor Nagyvárad 8,6 km-re. Petőfi Sándor mellszobor, a róla elnevezett park végében, közel a sétálóutcához - 1991.
- Szent Vince Római Katolikus Intézete Nagyvárad 8,9 km-re. Szent Vince Római Katolikus Intézete, épült 1868-ban - Nagyvárad.
- Római katolikus bazilika Nagyvárad 9 km-re. Római katolikus bazilika, Szűz Mária mennybemenetele római-katolikus székesegyház - Nagyvárad. Nosztalgia - Nagyváradi tartózkodásom alatt megejtett nosztalgikus séta alatt kaptam meg ezt a geodobozt.
- Római katolikus püspöki palota Nagyvárad 9 km-re. Római katolikus püspöki palota 1762-1776 - Dacia sugárút, Nagyvárad.
- CET Nagyvárad 12 km-re. A CET magas kéményeiből nem egyszer láttunk már előtörő, fekete, egybefüggő füstfelhőt, amely az éj leple alatt szürkére színezte a fehér havat vagy épp csak a fehér felületeket. Váradi séta - Gyengén pöfékelt a kémény, viszont a környéken valami egyéb ipari létesítmény förtelmes bűzt terjesztett. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Református templom Nagyvárad 13,8 km-re.
- Várhegy Tasádfő 14,6 km-re. Az ásatások során több egymásra telepedett kultúrát találtak, az első már az újkőkorban létezett, de kora bronzkori telepre utaló nyomokat is találtak.
- Bihar földvára 20 km-re. Hatalmas méretű földvára hazánk legimpozánsabb ilyen jellegű emléke. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Levendula Farm Nagyvárad Kisszántó 20,5 km-re. 2023-ban, a kisszántói Levendula Farm Nagyvárad június 24-25 között szervezi meg a Levendulafesztivált.
- Körösszegi vár lakótornyának romja 24,2 km-re. A várat a Borsa-nemzetség építtette a tatárjárás után, a XIII-XIV-dik században, lakótornya 25 méter magas.
- Cséffai Természeti Park 25,6 km-re. Az 5002 ha-os új természetvédelmi terület a román–magyar határ mentén, Nagyváradtól 30 km-re délnyugatra helyezkedik el, Cséffa és Oláhszentmiklós Bihar megyei községek határában és közvetlenül kapcsolódik a Körös–Maros Nemzeti Park területeihez, egy összefüggő, határon átnyúló, közel 13 ezer hektáros védett területet alkotva.
- Bartsch-kúria Szalárd 26,2 km-re. Bartsch-kúria, ma idősek otthona - Szalárd.
- Radványi-erdő 26,3 km-re. A Tetemre hívás című Arany János balladában is megörökített radványi sötét erdő az egykori Körös menti ártéri keményfás ligetek maradványa.
- Adorján vára Szalárd 27,6 km-re.
- Gyanta 27,7 km-re. Gyanta. Nehezen jutottam el hozzá - Sajnálatos hogy ennyire elhanyagolják a temetö karbantartását. (különleges hely geodobozzal)
- Vida-tó 29,2 km-re. Érdekelt ez a különös tölcsér alakú túlfolyó. Vida-tó - A Vida tó érdekessége hogy egy óriás betontölcsér van a tóban amin keresztül folyik le a víz. (itt geodobozt is lehet keresni)
- Vida-szoros 31 km-re.
- Szentjobb vára 31,7 km-re. Várának helyéhez úgy jutunk el, ha a Berettyó hídján átmenve az útról jobbra térünk.
- Mercurius apát szobra Szentjobb 31,8 km-re. Mercurius apátról jobbára csak egyházi körökben hallottak. Megvan! - Magát a szobrot alig találtuk meg, hiába volt a főút mellett :) Jó mélyen be kellett nyúlni a növényzetbe, de jó érzés, hogy ezt ládát is én találtam (mi találtuk) meg először.
- Csonka torony Nagyszalonta 32 km-re. Szalonta várát a hajdúk kezdték el építeni 1620-ban és Rákóczi György segítségével fejezték be 1636-ban.
- Bocskai István szobor Nagyszalonta 32,2 km-re.
- Nagyszalonta látnivalói 32,2 km-re. Látnivalói a fotéren álló Csonka-torony, a benne muködo Arany János-emlékmúzeummal, és a fotér másik oldalán levo mellszobrok.
- Kulin György-emlékház Nagyszalonta 32,2 km-re.
- Kossuth Lajos szobor Nagyszalonta 32,2 km-re.
- Református templom Nagyszalonta 32,3 km-re.
- Szoborpark Nagyszalonta 32,3 km-re.
- Katolikus templom Nagyszalonta 32,4 km-re.
- Sinka István-emlékház Nagyszalonta 32,6 km-re.
- Arany János-emlékház Nagyszalonta 32,6 km-re.
- Koporsó alakú tumba Élesd 32,7 km-re. Élesd lakosai mintegy 300 éve temetkeznek a város északi részén lévő lejtős domboldalra. FTF - Ritka latvany.
- Élesd tavai 32,7 km-re.
- Papmező vára 32,7 km-re.
- Nagyszalonta 32,7 km-re. Nagyszalonta, románul Salonta, korábban Salonta Mare, németül Großsalontha, a város neve a szláv Suleta személynévből ered, amely a Sulimir személynévből származik. Sajnos már zárva találtuk - A múzeum 16 óráig volt nyitva, mire ideértünk már zárva volt.
- Sólyomkő vára Sólyomkőpestes 33,4 km-re. Sólyomkő várának romjai a Réz-hegység nyugati felében, Sólyomkőpestes falutól észak-északnyugatra találhatók, a Sólyomkővári-patak felett.
- Zichy-kastély Bihardiószeg 34,3 km-re. Zichy-kastély, épült 1701-ben - Bihardiószeg.
- Kossuth Lajos mellszobra Bihardiószeg 34,4 km-re. Kossuth Lajos mellszobra, 2002 - Bihardiószeg.
- Bocskai István mellszobra Bihardiószeg 34,4 km-re. Bocskai István mellszobra, 2004 - Bihardiószeg.
- I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 34,4 km-re. I es II vilaghaborus emlekmu Bihardioszeg 1996.
- Belényesszentmiklósi Csonka Torony 35 km-re. Belényesszentmiklós a Fekete-Körös jobb partján fekvő település. Csodaszép torony - Aki a torony melletti udvarházat szeretné megkeresni annak szüksége lesz egy jó bozótvágóra.
- Szalonta tava 35 km-re.
- Gyógyfürdő Hegyközszentmiklós 35,2 km-re. A 60-65 Celsius fokos meleg vízre a 70-es években kőolaj után kutatva találtak rá, ezt követően épült ki a forrástól 500 méterre elhelyezkedő hegyközszentmiklósi gyógyfürdő.
- Fehérkő-hasadék 36,4 km-re.
- Hegyközszentmiklós 36,4 km-re. Valamikor a XII-XIII század folyamán a Váradtól Szatmár felé vezető középkori kereskedelmi út mentén. Jó rejtés, szép kilátás - Tavaly költöztünk a faluba ma kerítettem időt a keresésre.
- Dubricsony-patak Doborcsány 37,7 km-re. A Dubricsony-patak medre Doborcsány közepén egy boltozat nélküli cseppkőbarlang hosszú folyosójához hasonlít.
- Vízimalom Biharrósa 38,5 km-re. A malom működési szerkezetét a szárnytárcsás vízikerék alkotja, melyet az átirányított vízhozam mozgat, kifolyócsatornán át elterelve a vizet.
- Miskolczy kastély Erdőgyarak 38,9 km-re.
- Malmok völgye-patak Borz 39 km-re. Rövid útja alatt, egykor több vízimalmot hajtott meg, majd Borz falu nyugati végénél ömlik a Fekete-Körösbe.
- Farcu-bánya kristálybarlangja Biharrósa 39 km-re. A legújabb technológiával berendezett és kivilágított Farcu kristálybarlang legszebb része a kristálygaléria. Magyar idegenvezetés - Egy kisebb csapattal tettünk látogatást a barlangba.
- Stanu Carnului kilátópont 39,5 km-re.
- Református templom Magyarremete 39,8 km-re. Magyarremete látnivalója a 13-14-dik században épült román és gótikus stílusú református templom, szép freskóival.
- Református templom Székelyhíd 40,5 km-re. Kárpát-medencei analógiája néhány felvidéki templom, a budaszentlőrinci Remete Szent Pál kápolna és a gyöngyösi Szent Bertalan templom. Székelyhíd vára is itt állt - A református templom magán hordozza a gótika nyomait.
- Zichy-barlang Körösrév 40,6 km-re. A barlangból folyik ki a hegység legrövidebb patakja, mely alig 50 m után gyönyörű vizesést képezve zuhan alá a Sebes-Körös vizébe. Barlang és vízesés - Nem lévén látogatási nap, szerencsénk volt, hogy mégis beengedtek a barlangba.
- Tündérek sziklafala Körösrév 40,7 km-re.
- Halász Székelyhíd 40,8 km-re. A székelyhídi doktor Wilhelm Sándor nyugalmazott tanár, halbiológus nevéhez fűződik a kiállítás anyagának összegyűjtése. Szobrászalkotás Székelyhídon - Székelyhídon szombati napon piac volt, emiatt nagy közönség vette körül a szobrot.
- Tündérvár Körösrév 40,8 km-re. A Királyerdő-hegységben található Körösrévtől délre helyezkedik el a Révi-szoros, a Sebes-Körös sziklafalak közé szűkült szakasza.
- Petőfi Sándor emléktábla Székelyhíd 40,9 km-re. Petőfi Sándor emléktábla - Székelyhíd. Petőfi Székelyhídon - Petőfi Sándor 1843-ban szállt meg itt, mint oly sok más helyén is az országnak.
- Szűz Mária katolikus templom Székelyhíd 40,9 km-re. A Dietrichstein-Stubenberg-kastéllyal egybeépítették 1764-68 között Johann Nepomuk Dietrichstein, a székelyhídi uradalom birtokosa megbízásából. Katolikus emlékek Székelyhídon - A római katolikus templom belülről megnézhető a rácson keresztül, az ajtót nyitva tartják.
- II Rakóczi Ferenc emléktábla Székelyhíd 40,9 km-re. Táborozás - 1703 nyarán itt táborozott Székelyhídon II Rákóczi Ferenc fejedelmünk, miután Bercsényi Miklós vezetésével csapatainak másik része bevette Váradolaszit.
- Millenniumi emlékmű Székelyhíd 40,9 km-re. Millenniumi emlékmű - Székelyhíd. Érmelléki körtúrán - Érmelléki autós túra keretében jutottam el Székelyhídra.
- Nepomuki Szent Janos Szekelyhid 41 km-re. Székelyhídi római katolikus emlékek - Érmelléki körtúrán jutottam el a székelyhídi római katolikus templomhoz és a mellette álló Nepomuki Szent János szoborhoz.
- Stubenberg kastély Székelyhíd 41 km-re. Omladozóban - Kapuja nyitva volt, így benéztem a kastély udvarára is, utána pedig kívülről is körbejártam a kastély telkét.
- Csíkos-tó Váradolaszi 41,9 km-re.
- Évszázados tölgy Magyarremete 42,1 km-re. Kétszáz éven át nő, gyakran eléri az 5-600 éves kort is.
- Zichy-vadászkastély Vársonkolyos 43,2 km-re.
- Hodoaba-völgy vasalt mászóút 43,8 km-re. Vársonkolyoson, a Királyerdő hegységben található, a Sebes-Körös bal partján.
- Megváltó Jézus-szobor Baromlak 45 km-re. A kitárt karjaival keresztet formáló műalkotás, a világ legnagyobb Jézust ábrázoló szobrának embernagyságú mása, Rudolf Docolonansky tanító alkotása 1938-ból.
- Czárán Gyula-barlang Mézged 45,8 km-re. Összhosszúsága 4. Cseppkövek - Mutatós már a barlangportál.
- Termál strand Margitta 47,5 km-re. A város környékén több geotermális forrás is található. Inkább palacsintázzunk - Megtaláltam a város közepén, esztétikailag nem volt élményszerű, ami látszott belőle.
- Hodrancusa-csúcs 47,6 km-re.
- Római katolikus templom Érábrány 47,6 km-re. Ma református templom.
- Új városi strand Margitta 47,7 km-re. Uszoda és strand - Megnéztem a város új strandját is, a város határában van.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek regisztráció után. A fényképeket bejelentkezés után lehet megtekinteni.
[ Fel ↑ ]

Regisztrált felhasználók lehetőségei

 • Hozzászólás és bejelentés
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Félixfürdő adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

  Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Félixfürdő? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat! Már összesen 8231 hozzászólás olvasható a webhelyünkön.

  Rejtett látnivalók a közelben

  Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket! Már 3730 helyszínt mutattunk be.

  [ Fel ↑ ]
  Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató - A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a hivatalos magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás, kirándulás, és kincskeresés. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.