Navigálj valós időben a terepen, segítünk megtalálni a turisztikai látnivalót!
Lankás-nyereg - Turisztikai látnivalók <-- Regisztráció
 


Lankás-nyereg turisztikai látnivalói

Lankás-nyereg..

Térképek, részletes leírások és hozzászólások, fényképek, keresési lehetőség, navigáció a terepen valós időben - teljeskörű hozzáféréssel.

***

Néhány kép a Rejtekhely.ro képtáraiból:

Kapu
Kapu
Bugyogó viz és mofetta
Bugyogó viz és mofetta
Bod Péter mellszobra
Bod Péter mellszobra
Váratlan találkozás
Váratlan találkozás

Eljutottál erre a helyre, és különleges felvételeket sikerült készíteni? Töltsd fel a képeidet a Lankás-nyereg fotóalbumba!

***
Kalandjáték jellegén túl, a rejtekhely-keresés igazi kihívása az arra fogékony emberek figyelmének felkeltése, Székelyföld, Erdély, illetve a Kárpát-medence természeti látnivalóinak, történelmi és kulturális örökségének, valamint igaz értékeinek megismerésére, ismertetésére.

>>> Fedezzétek fel a környék turisztikai értékeit, ismerjétek meg az általunk bemutatott szép és érdekes látnivalókat, mint amilyen a Lankás-nyereg!

A legközelebbi település Poienita, 2,53 km távolságra található.
Milyen fontos látványosságok és népszerű látnivalók vannak a Lankás-nyereg közelében?
(részletek teljeskörű hozzáféréssel)
Jégverem. A zsombolyhoz vezető ösvény mellett még virágzik a turbánliliom. E mán igen. Szebb mint a képek mutatják.
Rozsdaszakadék. Már jártam erre régebben igaz akkor még nem tudtam erről a játékról és akkor nyár volt. A Rozsdaszakadék egy 100 m mély árok, mely a vörös szinű talajáról kapta a nevét. Jó mély. Azért hóolvadáskor lehet a leglátványosabb, mikor van csapadék bőven, vagy esetleg nagy zivatarok idején, csak akkor nem a legkényelmesebb. Két lik. Ezeknél a zsombolyoknál sajnáltam, hogy nem voltunk többen és kötelekkel felszerelve, mert le tudtam volna ereszkedni, vagy legalább is probálkoztunk volna.
A Pádisi-fennsík egyik legszebb tája a Ponor-rét. Itt található a Ponor-kitörés. Felkészületlenül. A több napig tartó esőzés után sem volt még feltelve a Ponor-rét tava. Csodarét. A Csodavár felől érkeztünk a rétre.
A Pádis szívébe, a Galbina-szirtre hívunk Téged. A szirt több irányból közelíthető meg - a Glavoi-ról, a Csodavártól (a Porcika-zsombolyon át), a Bársza-katlan, illetve az Eszkimó-jégbarlang felől. Galbina körtúra. Eke-túrán voltunk a Pádison.
A Ponor-kitörés vagy Ponor-vízkelet a Ponor-patak vízkitörése. Vízkelet. Szerencsémre, kilátszott a doboz kék füle a kő alól, így nem kellett minden bokor alját megbolygassam. Patak születik. A Ponor-réten a víznyelőktől sétáltunk a patak mentén. Egy sziklafal alján ömlik kifelé, a pádisi havasi rét földalatti vizeit gyűjti össze és juttatja a felszínre.
Bejárata a vidéken a legnagyobb, 74 m széles és 47 m magas. A Nagy-Kojba barlang a Bihar-hegység legmagasabban fekvő telepe, a neve után sziklafalakra utaló Kőház település északi végénél található.
Virágos rét. Bánffyhunyad felől közelítettem meg a Pádist, az út katasztrofálisan rossz. Feneketlen kút. Mi a jobbik útat választottuk, kellemes úton és csodaszép tájon autóztunk fel. A Pádisi-menedékháztól a Ponor-rét felé tartva (kék, illetve sárga pont fehér alapon) érdemes megnézni a Pádis-víznyelőt.

Természeti értékek - Bihar megye
* Részletek bejelentkezés után.
[ Fel ↑ ]

Teljeskörű hozzáférés esetén

 • Hozzászólások, bejelentések
 • Turisztikai látnivalók keresése kulcszóra és koordináták körül
 • Utolsó megtalálások és hozzászólások
 • Lankás-nyereg adatlapjának követése
 • Közeli és meg nem talált rejtekhelyek megjelenítése térképen és listában
 • Látnivalók a felhasználó földrajzi helyzetének közelében
 • Navigálás valós időben a terepen!

Hozzászólások

 • Park - Köszi a rejtést. Láttam felkapaszkodó gyerekeket a helyszínen, de remélem a doboz ott fog maradni...
 • Kápolna - Megtaláltam a dobozt. Nem volt nehéz rátalálni a rejtekre...
 • Megvan - Andi, Orsi, Boti, Zoli...
 • Visszatérők - Ma voltunk a rokonokkal egyet Balu parkozni. És gondoltam ellenőrzöm a dobozt...

Sikerült eljutni a környékre? Tetszett a Lankás-nyereg? Vagy csak egyszerűen hozzá szeretnél szólni, kiegészíteni a leírást? Meséld el nekünk a tapasztalataidat!

Néhány látnivaló

Tudomásod van kevésbé ismert, szép és érdekes kirándulóhelyekről Bihar megyében? Oszd meg velünk az információidat, és adj lehetőséget a többieknek is, hogy megismerhessék ezeket a helyeket!

[ Fel ↑ ]
A hozzászólások, leírások szerzõik tulajdonai. Minden más tartalom © 2005-2024 Rejtekhely.ro, a magyar geotrekking webhely. Minden jog fenntartva. Geotrekking Székelyföldön, Erdélyben, és a Kárpát-medencében. Túrázás és kirándulás. Székelyföld, Erdély, és a Kárpát-medence látványosságai, látnivalói.